Nivelul Educatiei in Romania - Testul Pisa

Extras din referat Cum descarc?

Teste PISA
1. Introducere
Eu sunt o persoana in continu miscare, caut intodeauna sansele de a invata, de a incerca lucruri, experiente noi. Sunt o fira vesela, sociabila, comunicativa si in general optimista. Fac parte din zodia gemeni, deci am a personalitate foarte complexa. Sunt maximalista, in sens ca nu sunt multumita nicodata cu rezultatele buni, ci numai cu rezultatele perfecte. Calitatile mele care ma avantajeaza sunt: sinceritatea, creativitatea, perseerenta, onestitatea, ambitia, compasiunea etc. Cum toata lumea, si eu am defectele mele. Sunt incapatanara, vorbareata cateodata si prea mult.
Am scris proiectul meu despre educatie, despre invatarea copiilor sub 7 ani la engleza. Legat cu aceasta tema am ales niveluol educatiei in Romania.
2. Testarea psihologica
2.1. Testele de aptitudini si de inteligenta la trecerea dintre milenii
Desi foarte multi psihodiagnosticien il considera pe A. Binet ca fiind "parintele psihometriei", in special pentru ca el a construit, an 1905, impreuna cu dr. T. Simon, prima ,,scara metrica a inteligentei", in mai toate manualele si tratatele privind testarea psihologica, anul de nastere al psihodiagnozei este considerat a fi 1890. in acel an, James McKeen Catten a publicat, in revista Mind, articolul "Testele mentale si masurarea". Ar insemna, normal, ca acest autor ar fi "parintele" testelor si, respectiv, psihometriei. 
Psihometria are o istorie mult mai complexa, inainte de sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului existand preocupari intense ale multor autori, fiecare dintre ei avand o parte de contributie la crearea acestui domeniu extrem de important, dar si mult controversat al stiintei psihologice. Am putea sa-i amintim in acest sens, pe Fr. Galton, Ernst Weber, Gustav Fechner, Herman Helmotz s.a. Desigur, nu-l putem uita pe Wilhelm Wundt, cel care infiinteaza primul Laborator de psihologie experimentala la Leipzig, in 1879. El se foloseste, de astfel, pentru prima data notiunea de psihometrie.
James McKeen Cattell a fost studentul lui W. Wundt la Leipzig, ocupandu-se in cadrul tezei sale de doctorat de diferentele individuale privind timpul de reactie. Depa terminarea tezei, a activat ca profesor la Beyn Mawr si la Universitatea din Cambridge.
Printre studentii sai renumiti, insrisi la doctorat, se numara: E. L. Thorndike (1898), care a avut mari contributii la dezvoltarea teoriilor invatarii si, totodata, la dezvoltarea psihologiei educationale.
Un alt doctorant al sau, desi mai putin cunoscut, din nefericire, este Clark Wissler, cel care, dupa unii autori, a avut o influenta covarsitoare asupra istoriei timpurii testarii psihologice. El a reusit sa coreleze scorurile la un test mental ale unui numar de pete 300 de studenti de la Columbia University si Barnard College cu rezultatele lor academice. 
In afara de psihologi, cei care au contribuit forte mult, chiar daca nu direct, la crearea psihometriei suntfilozofii. Este vorba despre o serie de lucrari aparute in secolele al XVII-lea, al XVIII-lea si al XIX-lea, care cuprind idei ce vor influenta foarte mult cercetarile si formularile din domeniul stiintelor comportamentale. Astfel, filozoful si matematicianul Rene Descartes s-a ocupat de problema modului in care sunt relationate procesele mentale si procesele fizice.
Dar, indiferent de disputele privind "paternitatea" unei notiuni sau alteia, putem afirma ca, la trecerea dintre ultimele doua secole ale mileniului II s-a produs in domeniul psihologiei un salt extraordinar prin promovarea metodelor cantitative si stiinta psihologica. 
2.2. Mari achitii privind testele de intelogeta si de aptitudini in secolul XX
Fara nici o indoiala, iceput cu secolul XX se caracterizeaza prin aparitia primei categorii de teste, respectiv testele de inteligenta. Dupa ce A. Binet si colaboratorul sau, T. Simon, alcatuiesc prima "scara metrica a iteligentei", ce cuprinde 30 de itemi, destinata sa indifice copii scolari retardati mental din Paris, avem de-a face cu o intensificare fara precedent a interesului practicienilor pentru aceste instrumente. Ele vor fi aplicate in scoli, inchisori, tribunale pentru copii etc. Testul lui Binet este supus unor multiple relivizii si traduceri, atat in Europa, cat, mai ales, in America.


Fisiere in arhiva (1):

  • Nivelul Educatiei in Romania - Testul Pisa.DOC

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!