Modul Psihologic

Extras din referat Cum descarc?

GLOSAR
AICC - acronim pentru: Aviation Industry CBT Committee. Acest grup de lucru, initiat de intreprinderi din industria aeronautica, propune recomandari pentru sustinerea interoperabilitatii dintre platforme, instrumente si resurse. Exista trei situatii de interoperabilitate:
- stabilirea unei comunicari intre platforma si una din resursele pedagogice;
- posibilitatea de a instala resurse pe diferite platforme;
- stocarea si gestionarea datelor de monitorizare a evolutiei cursantilor.
Andragogie = Arta si stiinta conceperii materialului pedagogic destinat invatarii adultilor.
Aptitudini = Ansamblu de cunostinte si deprinderi dovedite de o persoana intr-o activitate profesionala, sociala sau de formare. Aptitudinile necesare pentru a urma un Program de formare constituie preconditiile. (AFNOR).
Asincron = Atribut al unei comunicari sau al unui schimb in cursul carora emisia si receptia sunt decalate in timp (exemplu: forum, mesagerie).
ASP = ,,Application Service Provider". Punerea la dispozitie si gazduirea unei aplicatii informatice (a nu se confunda cu limbajul de programare Microsoft).
Autodidactica = Capacitatea unui individ de a se forma singur, fara a recurge la mediere umana.
Autoevaluare = Evaluarea de catre Cursant a progreselor inregistrate, efectuata in general cu ajutorul unui chestionar pe care acesta il completeaza singur.
Autoformare = Autoformarea desemneaza un proces prin care individul isi determina propriul itinerar de invatare (ritm, continut, timp de lucru), in mod autonom si fara a se afla in relatie cu un tutore sau un grup structurat.
Blended = Solutie care alterneaza formarea la distanta si in clasa; se mai numeste si solutie mixta (Cu frecventa si la distanta).Formarea care integreaza situatii de invatare complementare si multiple, eventual in termeni de timp, spatiu, resurse, mediere pedagogica umana si tehnologica.
Campus virtual = Un Campus virtual desemneaza orice site web conceput pentru a se adresa unei comunitati de studiu, punand la dispozitia acesteia resursele pedagogice si functiile de comunicare si de colaborare corespunzatoare. Unele din aceste situri utilizeaza chiar o metafora grafica reprezentand un campus fizic, cu cafenea, biblioteca, sali de curs etc. (vezi si Universitate virtuala).
Chat = Din engleza: a conversa. Schimb de mesaje textuale in timp real, pe Internet, intre doi sau mai multi indivizi conectati. Este vorba de un spatiu de conversatie in timp real, spre deosebire de forum, care este un spatiu de schimb decalat in timp. Cel mai celebru este, fara indoiala, IRC (International Relay Chart).
Clasa virtual = Clasa virtuala desemneaza simularea unei clase reale. Difuzarea cursului se face cu ajutorul unei solutii retea, la o data si o ora fixata (Sincron), catre cursanti dispersati din punct de vedere geografic. Acest mediu utilizeaza instrumente care reproduc la distanta interactiunile dintr-o sala de clasa.
Competente comportamentale = Definesc competentele relationale si atitudinile asteptate intr-o situatie data (AFNOR).
Continut de formare = Descrierea detaliata a diferitelor subiecte tratate in cadrul formarii, in functie de obiectivele pedagogice si de formare definite. (AFNOR)
Cunoastere = Ansamblul cunostintelor teoretice si practice (AFNOR).
Cursant = Cursantul este persoana care urmeaza un program de e-learning, stagiarul care desfasoara un stagiu, elevul care frecventeaza o clasa - o persoana angajata activ intr-un proces de dobandire sau perfectionare de cunostinte si de aplicare a acestora (AFNOR).
Demers = Modalitate de desfasurare a unei actiuni, de evolutie spre un anumit scop.
Demers deductive = Acest Demers consta in trecerea de la general la particular, si anume in prezentarea, mai intai, a unui principiu general, propunand ulterior exercitii de aplicare a acestui principiu, pentru a consolida memorarea principiului.
Demers dialectic = Consta in punerea in contradictie a unor cunostinte in raport cu altele, pentru a le identifica mai bine pe fiecare dintre ele. Acest Demers este potrivit pentru invatarea conceptelor abstracte sau filozofice, pornind de la puncte de vedere diferite.
Demers inductive = Acesta consta in trecerea de la particular la general.
Evaluare formativa = Are loc pe parcursul programului de formare si are scopul de a informa cursantul, in mod cat mai precis si mai complet, asupra distantei care il separa de obiectiv si asupra dificultatilor pe care le intampina. 
Evaluarea formarii = Actiune de masurare, cu ajutorul unor criterii definite in prealabil, a atingerii obiectivelor pedagogice si educationale ale unei actiuni de formare.
Formare asincrona = Comunicarea cu ceilalti cursanti sau cu tutorii se realizeaza prin moduri de comunicare care nu necesita o conexiune simultana: forumuri de discutii, comunicarea prin e-mail etc
Formare Cu frecventa = Se mai numeste si ,,formare in clasa". 
Granula pedagogic = Granula este un obiect pedagogic. Acest termen generic desemneaza cea mai mica unitate pedagogica a unui parcurs pedagogic (in sensul de purtator al unui Obiectiv pedagogic care trebuie atins). Aceste obiecte pedagogice microscopice, aceste unitati elementare de invatare sunt asociate in vederea constituirii parcursurilor individuale de formare.
Granularitate = Nivelul de decupare a unui continut pedagogic (care ramane coerent si compatibil) intr-o serie de particule elementare, numite granule, care se pot recombina pe parcurs, pentru a raspunde nevoilor individuale de formare.
Granularizarea formarii = Granularizarea formarii reprezinta decuparea continutului unei materii in mai multe elemente, pentru a le putea recombina in diferite parcursuri pedagogice, in functie de nivelul si de asteptarile fiecarui Cursant
IAC = Invatare asistata de calculator, CBT (Computer-Based Training), CAL (computer-aided learning): ansamblu de tehnici si metode de utilizare a sistemelor informatice ca unelte pedagogice integrate in contextul educational.


Fisiere in arhiva (1):

  • Modul Psihologic.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!