Mijloace de Invatamant

Extras din referat Cum descarc?

Mijloacele didactice reprezinta ansamblul instrumentelor materiale, naturale, tehnice, selectate si adaptate la nivelul metodelor si al procedeelor de instruire pentru realizarea sarcinilor proiectate. Ele sunt instrumente auxuliare care faciliteaza transmiterea informatiei in cadrul predarii, stimuland activitatea de invatare, nu pot substitui activitatea profesorului, ci doar il ajuta in realizarea sarcinilor prin intagrarea lor optima in lectie. Tehnica si tehnologia au oferit invatamantului solutii pentru .multe din problemele cu care se confrunta. S-au format diverse opinii ca de exemplu:
Mijloacele tehnice de instruire vor scoate educatia din impas
Vor permite usurare muncii elevului
Vor inlocui profesorul si vor transforma copii in roboti
W.Scharamm distinge 4 generatii de mijloace de invatamant,care reprezinta momente in inovarea invatamantului, instruirii:
Generatie: tabla, manuscrisele, obiectele de muzeu
<< Vehicule de cunostinte >> purtatoare de informatii gata elaborate : manuale, texte imprimate
Utilizarea masinilor in procesul de comunicare interumana : fotografia, diafilme, diapozitive, televizorul ca mijloace audiovizuale
Suport metodologic pentru dialogul direct intre elev si masina, se are in vedere demersul desfasurat in laboratoare lingvistice precum si in invaatamantul programat.
In prezent se vorbeste si de a cincea generatie a mijloacelor de invatamant, constituita din calculatoarele electronice. In literatura de specialitate, mijloacele tehnice de instruire sunt constituite din ansamblul aparatelor, instalatiilor si al procedeelor  si cerintelor pedagogice de utilizare a lor, la care profesorii si elevii recurg in scopul de a usura perceperea


Fisiere in arhiva (1):

  • Mijloace de Invatamant.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!