Învățarea Asistată de Calculator în Activitățile Preșcolarilor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Viitorul omenirii se intrezareste a fi unul al globalizarii economice mondiale, al circulatiei rapide a informatiilor, deci o societate global-informationala care va cuprinde toate sferele actiunii umane: culturala, economica, sociala, facand posibila comunicarea intre zonele cele mai indepartate ale lumii.

O amploare deosebita a luat informatizarea in sistemul de invatamant, dovada ca aproape nu exista unitate de invatamant care sa nu fie dotata cu calculatoare mai performante sau mai putin performante. In demersul de pregatire au pornit de la faptul ca, alaturi de mijloacele didactice clasice, calculatorul este un instrument didactic ce poate fi folosit in scopul eficientizarii tuturor activitatilor din gradinita.

Stim ca jocul este principala forma de organizare a procesului educativ din invatamantul preprimar, iar utilizarea calculatorului nu este pentru copii decat un alt mod de a invata jucandu-se. Calculatorul face parte din spatiul socio-cultural al copilului alaturi de televizor, carti, reviste, ziare, afise, firme luminoase; toate acestea ,,bombardeaza" spatiul vizual al copilului, ii influenteaza limbajul si comunicarea non-verbala, il pun in situatia de a gasi rapid solutii, de a se orienta si adapta la o lume in care informatia circula rapid, iar schimbarea este accelerata.

Unul dintre obiectivele importante ale activitatii din gradinita este pregatirea pentru scoala, cu multitudinea de aspecte pe care le imbraca: motivational, afectiv, intelectual, actional, fizic, ea este completata alaturi de celelalte forme de organizare si prin activitati comune, complementare, individuale in care utilizam calculatorul ca mijloc de invatamant integrat in cadrul acestor activitati.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Invatarea Asistata de Calculator in Activitatile Prescolarilor.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
883 cuvinte
Nr caractere:
4 491 caractere
Marime:
12.14KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Pedagogie
Tag-uri:
invatarea, activitati
Predat:
la facultate
Materie:
Pedagogie
Sus!