Invatare Bazata pe Proiecte

Extras din referat Cum descarc?

Argument 
In lumea de astazi, oamenii pot face pentru sanatatea lor mai mult decat orice medic, spital sau progres al stiintei medicale. Datele stiintifice confirma ca deciziile pe care le luam ora de ora, zi de zi, determina in mare masura starea sanatatii noastre, bolile de care suferim si, deseori, chiar momentul cand vom muri. 
Sanatatea e mai buna decat toate , iar pentru a ne bucura de ea trebuie sa avem un stil de viata sanatos, un stil care sa implice igiena, alimentatia corecta, miscarea, odihna.Formarea deprinderilor igienice incepe din familie si este continuata si completata in gradinita si scoala.
Parcurgem o etapa de transformari dramatice, in care, cu mic, cu mare, incercam sa ne aliniem la standarde occidentale. Si, daca in alte domenii se pare ca avem unele dificultati, in privinta bolilor de care suferim putem spune ca am intrat deja in Occident. Cel putin asa reiese din datele statistice disponibile, care evidentiaza ponderea majora pe care "bolile civilizatiei"(afectiunile cardiovasculare, obezitatea, cancerul, diabetul zaharat, osteoporoza etc.) o au in morbiditatea si mortalitatea de la noi din tara. 
Acelasi lucru se poate spune si despre obiceiurile alimentare ale romanilor (precum si despre oricare alt aspect al stilului de viata), care, chiar daca nu sunt la fel de sofisticate ca ale celor de peste ocean, ridica aceleasi probleme pentru sanatate, daca nu chiar mai serioase uneori. Oamenii depasesc masura in tot ceea ce fac: mananca prea mult, beau prea mult, fumeaza prea mult, cheltuiesc prea mult, petrec prea mult. "Moderatia" a devenit un concept la fel de popular ca si "sanatatea totala". 
Adevarul fundamental este ca echilibrul, cumpatarea nu numai in ceea ce mancam, ci in intregul nostru stil de viata, este cheia care ne deschide calea catre sanatatea si fericirea de durata. 
Stilul de viata sanatos, echilibrat si consistent constituie o veritabila reteta utila pentru prevenirea si tratarea celor mai teribile amenintati la adresa sanatatii si vietii omului modern. Este motivul pentru care o recomandat oricarui om interesat, mai ales ca nu are efecte secundare sau contraindicatii. 
Intrebare esentiala:
Cum putem sa ne mentinem sanatosi?
Perioada: februarie-martie ( 3 saptamani )
Locul: Liceul Teoretic Bartok Bela
Clasa: a V-a + indirect clasele gimnaziale
Profesor coordonator: 
COMPETENTE VIZATE:
Colectarea de informatii utilizand surse variate in scopul documentarii
Identificarea problemelor si situatiilor problema din lumea inconjuratoare
Justificarea explicatiilor si solutiilor la probleme si situatii problema 
Utilizarea TIC in culegerea informatiilor si datelor
Utilizarea TIC in prelucrarea si prezentarea datelor 
Valorificarea experientelor dobandite in asigurarea calitatii vietii
Cooperarea cu ceilalti in rezolvarea de probleme .


Fisiere in arhiva (1):

  • Invatare Bazata pe Proiecte.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!