Internetul si modalitatile de invatare cu ajutorul acestuia

Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Lumea contemporana reprezinta o permanenta si inedita provocare pentru educatie. Existenta fiecarui individ in parte, ca si a intregii societati in ansamblul ei capata deci un ritm din ce in ce mai alert, devine tot mai marcata de necesitatea cunoasterii rapide, complete si corecte a realitatii inconjuratoare, pentru ca luarea deciziilor sa fie facuta ferm, oportun si competent. Aceasta duce inevitabil la cresterea volumului de informatii ce trebuie analizat, la necesitatea stocarii si prelucrarii acesteia, deci la necesitatea utilizarii calculatorului atat in viata de zi cu zi cat si in procesul instructiv-educativ. Tehnologiile digitale nu trebuie sa reprezinte o simpla adaugare in planul de invatamant, ele trebuie sa fie integrate deplin ,,in serviciul educatiei" la toate nivelurile sistemului scolar. Actorii educationali trebuie sa fie formati pentru a face fata schimbarii, incertitudinii si inovarii. Complexitatea crescuta a scolilor si mediilor de invatare de astazi sugereaza nevoia realizarii intr-o noua maniera a activitatilor educationale.
INTERNETUL
Definitie
Internet, interneturi, s.n. 1. Un sistem mondial de retele de calculatoare interconectate, care inlesneste serviciile de comunicare a datelor, cum ar fi: deschiderea unei sesiuni de lucru de la distanta, transferul de fisiere, posta electronica si grupurile de discutii. Internetul este o cale de a conecta retelele existente de calculatoare, care extinde mult posibilitatile fiecarui sistem participant. Internetul, prefigurat de ARPAnet, a fost initial realizat pentru a fi folosit de institutiile militare, dar tehnologia sa permite practic oricarui sistem sa se conecteze la el printr-o poarta electronica. Astfel, mii de sisteme de calcul ale marilor firme, precum si sisteme de posta electronica cu plata ca MCI si CompuServe, au devenit parti componente din Internet. Cu peste 2 milioane de calculatoare gazda ce deservesc aproximativ 20 de milioane de utilizatori, Internetul se extinde cu un milion de noi utilizatori in fiecare luna. [Dictionar de calculatoare si Internet, Ed. Teora]


Fisiere in arhiva (1):

  • Internetul si modalitatile de invatare cu ajutorul acestuia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!