Initiere in formarea de competenta a elevilor

Extras din referat Cum descarc?

La virsta scolara mica se urmareste formarea competentelor de comunicare, de invatare, de autocunoastere, tehnologice, interpersonale, moral-civice, digitale, culturale si interculturale.
Pina a stabili metodologia formarii competentelor comunicative la elevii de virsta scolara mica (clasa I-ii) vom defini notiunea de competenta scolara, dupa care vom separa caracteris?ticele competentei. 
Conform curriculumului national competenta scolara este definita ca ,,un an-samblu/sistem integrat de cunostinte, capacitati, deprinderi si atitudini dobindite de elevi prin invatare si mobilizate in contexte specifice de realizare, adaptate vir?stei elevului si nivelului cognitiv al acestuia, in vederea rezolvarii unor probleme cu care acesta se poate confrunta in viata reala." Cu alte cuvinte, competenta este capacitatea de a rezolva problemele din viata cotidiana, utilizind in timp real cunostintele si atitudinile dobindite.
Competenta are cinci carac?teristici esentiale:
Mobilizarea unui ansamblu de resurse. Competenta face apel la mobilizarea unui ansamblu de resurse: cunostinte, experiente, scheme, automatisme etc. 
Caracterul finalizat. A doua caracteristica a competentei consta in faptul ca mobilizarea ansamblului de resurse nu se face in mod intimplator. Competenta este finalizata: resursele sint folosite constient de purtatorul competentei, ele ca?pata o ,,functionalitate".


Fisiere in arhiva (1):

  • Initiere in formarea de competenta a elevilor.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Metodica predarii limbii romane in clasele primare, vol. I si II, Ed. Aramis, Bucuresti, 2000
Nuta, Silvia, Invatamantul primar, Nr.4, Ed. Miniped, Bucuresti, 2006
Paduraru, D., Formarea competentelor communicative la elevii ciclului primar, Ed.Rovimed, 2011
Serdean,I., Metodica predarii limbii romane in invatamantul primar, E.D.P Bucuresti 1988


Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!