Importanța metodelor activ-paticipative în cadrul lecției de limba română

Extras din referat Cum descarc?

Traind intr-o societate aflata in continua schimbare elevul va trebui ca universului
informational intalnit sa-i dea sens in mod critic , creativ si productiv.Actiunea educationala instructiv -formativa vizeaza producerea unor schimbari de natura cognitiva , afectiv - motivationala , atitudinala si comportamentala la nivelul personalitatii elevului , a celui supus mereu instruirii.Elevul trebuie sa-si dezvolte capacitatea de a cere informatii si de a decide importanta acestora.
Pentru a manevra bine informatiile , elevul va trebui sa aplice un set de deprinderi de gandire care sa-i ofere posibilitatea de a sorta informatia cu eficienta.Pentru aceasta va trebui sa parcurga un proces sistematic de analiza si reflectie critica.Profesorul trebuie sa-i ofere in egala masura un cadru de invatare si gandire.Acest cadru oferit trebuie sa-i dea elevului posibilitatea sa-si dea seama unde se afla din punct de vedere al gandirii putand astfel sa-si urmareasca si sa-si monitorizeze propriile procese de gandire in momentul in care invata independent.Rolul profesorului este de neinlocuit caci este organizatorul conditiilor de invatare.
Traind intr-un secol al tehnologiilor moderne cand elevul este tot mai atras de computer si de net. , lectura tinde sa o ia pe un fagas supus uitarii.Fara lectura si exercitii de comunicare , exprimarea tanarului din noua generatie va lasa de dorit.De aceea , profesorul trebuie sa-l atraga , sa utilizeze metode moderne care contribuie la dezvoltarea gandirii critice.Prin utilizarea acestor metode , elevul este atras iar profesorul ii da posibilitatea sa constientizeze propria lui gandire si sa isi foloseasca limbajul propriu.La dezvoltarea gandirii critice a elevului contribuie e serie de metode si tehnici.
TEHNICA  CIORCHINELUI  este o tehnica de predare


Fisiere in arhiva (1):

  • Importanta Metodelor Activ - Paticipative in Cadrul Lectiei de Limba Romana.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

*Craciun , Corneliu , Metodica predarii limbii si literaturii romane in gimnaziu si liceu , Ed.Emia , Deva , 2004;
*Cerghit , Ioan , Perfectionarea lectiei in scoala moderna ,E.D.P. , Bucuresti , 1983;
*Pamfil , Alina , Limba si literatura romana .Structuri didactice deschise , Ed. Paralela 45 , Pitesti , 2004;
*Stanciu , Mihai , Didactica moderna , Ed. Universitatii , Suceava , 2003.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!