Formarea Continuă a Resurselor Umane

Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Intr-o piata a muncii aflata in continua schimbare, cererea si oferta de forta de munca se modifica permanent, atat sub aspect cantitativ, cat mai ales calitativ, ca urmare a necesitatii de aliniere la standarde europene. Evolutia pietei muncii, a profesiilor si a modului de lucru in societatea actuala, impune angajatilor o permanenta pregatire si flexibilitate in vederea mentinerii pe piata muncii.
Tema acestei lucrari stiintifice, Formarea continua a resurselor umane: coordonate europene si nationale, nu a fost aleasa pur aleatoriu; ceea ce m-a determinat sa aleg acest subiect este importanta atribuita formarii continue a personalului pentru eficientizarea domeniului de activitate pe care acesta il reprezinta. Indiferent de tipul si dimensiunea unei organizatii, rezultatele si performantele depind in cea mai mare masura de calitatea muncii si de modul de indeplinire a sarcinilor executate de angajati, in vederea atingerii obiectivelor propuse. Prin urmare, nu numai angajatii, ca si indivizi, dar si organizatiile, ar trebui sa fie interesate de cresterea sau imbunatatirea continua a competentelor profesionale ale acestora.
In contextual actual al cunoasterii, obiectivele invatamantului si formarii profesionale continue trebuie percepute ca o asigurare a dezvoltarii profesionale si integrarii cetatenilor europeni in societatea informationala prin impartirea de valori comune, valorificarea mostenirii si promovarea autoincrederii . 
Aceleasi cerinte in domeniul formarii profesionale continue se impun si in cazul oricareia dintre administratiile publice, centrale sau locale. 
Crearea unui sistem modern si transparent de administratie publica constituie una din prioritatile Guvernului. In acest scop, in ultimii ani au fost mobilizate resurse interne si externe necesare acestui sector si a fost creat un cadru legislativ si institutional, prin Legea nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici .
Chiar daca nu sunt implicate direct in formarea continua a functionarilor publici, institutiile Uniunii Europene si alte organisme internationale au, in acest proces, statutul unui actor important care, prin programele specifice de pregatire si constructie institutionala, ofera suportul pentru transferul de cunostinte si know-how necesar fundamentarii si asigurarii standardelor europene de formare a functionarilor publici .
Referitor la structura, aceasta lucrare stiintifica cuprinde 3 capitole principale, dupa cum urmeaza:
o in primul capitol este prezentata partea teoretica a procesului de formare continua, aspectele generale ale acestuia, rolul pe care il indeplineste, precum si tehnicile si strategiile de perfectionare a personalului;
o in cel de-al doilea capitol se regasesc politicile de formare profesionala continua, atat la nivel european, cat si national, precum si reglementarile normative in domeniu;
o cel de-al treilea capitol trateaza formarea continua a resurselor umane in cadrul administratiei publice si prezinta un studiu al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici cu privire la perfectionarea profesionala a functionarilor publici pe parcursul anului 2012.
Lucrarea de fata isi propune sa sublinieze importanta procesului de formare profesionala continua atat la modul general, incluzand toate domeniile de activitate, cat si in mod special, facand referire la administratia publica, al carei rol este esential in procesele de integrare europeana si tranzitie catre economia si societatea bazata pe cunoastere. 
CAPITOLUL 1
FORMAREA CONTINUA A RESURSELOR UMANE
1.1. NECESITATEA FORMARII CONTINUE A RESURSELOR UMANE
In contextul actual, dominat de o continua schimbare, sistemele de educatie si formare profesionala se regasesc in mijlocul tranzitiei catre economia si societatea bazata pe cunoastere. Se impune astfel dezvoltarea acestora, avand in vedere prioritatile stabilite prin Declaratia Ministrilor Europeni ai Educatiei si Formarii Profesionale si a Comisiei Europene , adoptata la Copenhaga (29-30 noiembrie 2002), cu privire la consolidarea cooperarii europene in domeniul formarii profesionale. 
Una din directiile de actiune pentru a asigura necesarul de forta de munca calificata pentru organizatii este elaborarea politicilor de invatare pe tot parcursul vietii in corelare cu evolutiile pietei muncii, prin larga consultare a partenerilor sociali, a mediului de afaceri, a celorlalte institutii/organizatii implicate in sistem. Acumularea de cunostinte si abilitati permite imbunatatirea pozitiei pe piata muncii, ducand in acelasi timp si la cresterea productivitatii. Investitia in formare aduce beneficii atat persoanei, cat si intregii societati.


Fisiere in arhiva (1):

  • Formarea Continua a Resurselor Umane.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!