Educatia Trilingva pentru o Minoritate Nationala in Uniunea Europeana

Extras din referat Cum descarc?

Majoritatea statelor din Uniunea Europeana sunt bilingve sau multilingve. Pentru un numar mare de europeni engleza este a doua limba vorbita, dar in cateva regiuni din Uniunea Europeana engleza este a treia limba vorbita. Engleza este chiar a patra limba vorbita in regiunile unde se utilizeaza trei limbi in viata cotidiana. Locuitorii acestor regiuni vorbesc deja limba de stat sau limba (limbile) majoritara si cea (cele) regionala sau minoritara. 
Acum cand engleza a devenit cea mai importanta limba in stiinta si tehnologia globala si reprezinta mijlocul numarul principal in comunicarea internationala, se raspandeste in multe tari unde nu este vorbita in mod traditional (Cenoz & Jessner, 2000). De aceea se considera a fi importanta studierea limbii engleze in cadrul invatamantului primar din statele membre UE. Totusi, engleza nu este unica limba importanta in invatamant. Pe langa faptul ca in invatamantul mediu din Uniunea Europeana, studierea limbilor straine era deja o practica obisnuit, si invatamantul primar a preluat responsabilitatea de a preda o limba straina in afara celei dominante sau minoritare. Desi prezinta multe asemanari cu insusirea celei de a doua limbi, insusirea celei de a treia limbi este un fenomen mult mai complex. Chiar daca s-au efectuat deja cercetari in acest domeniu, pana acum inca nu putea fi creata o prezentare generala a invatamantului primar trilingv la nivel european, Mercator-Education a oferit o descriere generala a invatamantului primar bilingv in anul 1991 (Sikma & Gorter, 1991) fiind implicat de data aceasta in inventarierea prevederilor cu privire la invatamantul primar trilingv.


Fisiere in arhiva (1):

  • Educatia Trilingva pentru o Minoritate Nationala in Uniunea Europeana.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!