Educatia prin Informatie

Extras din referat Cum descarc?

Aderarea la Uniunea Europeana reprezinta un pas important pentru Romania. Ne vom integra intr-un mediu educational si de cercetare competitiv, axat pe calitate si performanta. Constituirea unei societati si economii de succes, bazate pe cunoastere pretinde formarea de noi atitudini si capacitati, un acces mult mai larg la oportunitatile de educatie si de invatare permanenta si masuri de protectie sociala, pentru a insoti schimbarile rapide si generale care au loc in societatea contemporana.
Recunoasterea calificarilor profesionale si asigurarea calitatii invatamantului superior sunt piloni esentiali ai Procesului Bologna, care are ca obiectiv crearea, pana in 2010, a Spatiului European al Invatamantului Superior. 45 de state europene sunt in prezent parte a Procesului Bologna alaturi de Comisia Europeana si alte organizatii europene, cum ar fi Consiliul Europei. In ceea ce priveste asigurarea calitatii educatiei, aceasta face obiectul dezbaterilor nationale si a initiativelor europene din cadrul implementarii obiectivelor Procesului Bologna.
In contexul intensificarii colaborarii europene in domeniul educatiei, dimensiunea europeana a educatiei capata noi valente odata cu realizarea unei "societati a cunoasterii": ,,O Europa a cunoasterii este acum recunoscuta pe scara larga ca fiind un factor de neinlocuit pentru dezvoltarea sociala si umana, precum si o componenta indispensabila consolidarii si imbogatirii cetateniei europene, capabila sa ofere propriilor cetateni competentele necesare pentru a face fata provocarilor noului mileniu si, totodata, constiinta valorilor comune si a apartenentei la acelasi spatiu social si cultural" (Declaratia de la Bologna, 19 iunie 1999).
Mediul actual este complex, divers si foarte dinamic. Producerea si diseminarea masiva a informatiilor va duce la democratizarea proceselor cunoasterii oferind acces larg tuturor persoanelor la marea masa informationala care ne inconjoara. Cunoasterea va lua locul informatiei pe toate planurile si in toate domeniile. Internet, baze de date stiintifice online, educatia pentru informatie, performanta, globalizare, competitie sunt concepte din ce in ce mai folosite in societatea contemporana.
Tehnologiile informationale performante impun viitorului specialist


Fisiere in arhiva (1):

 • Educatia prin Informatie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!