Educatia Intelectuala

Extras din referat Cum descarc?

Educatia intelectuala este o componenta importanta a dezvoltarii multilaterale a elevului.Ea se afla intr-o stransa si permanenta interdependenta cu toate celelalte laturi ale educatiei (morala,estetica,tehnica,fizica) adeseori conditionandu-le ,deoarece fiecare dintre ele angajeaza gandirea subiectului si presupune anumite cunostinte si operationalitate mintala ,specifice domeniilor respective de activitate.
In cadrul educatiei intelectuale obiectivul principal este acumularea unui volum cat mai mare de cunostinte de catre elevi din diverse domenii ale naturii si socio-umane ,imbogatirea bagajului de informatii de care dispune ,concomitent cu dezvoltarea structurii psihologice a personalitatii lor si a formarii unei viziuni asupra lumii.Pornind de la aceasta idee putem formula,pe scurt,scopul educatiei intelectuale care este acela de a dezvolta inteligenta ,de a forma spiritul,de a perfectiona facultatile intelectuale (psihice) si de a forma omul cult de care are nevoie societatea.


Fisiere in arhiva (1):

  • Educatia Intelectuala.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!