Educabilitate

Extras din referat Cum descarc?

Delimitari conceptuale
Educabilitatea reprezinta capacitatea specifica a psihicului uman de a se modela structural si informational sub influenta agentilor sociali si educationali, insusirea fiintei umane de a fi receptiva la influentele externe, de tip educativ. Educabilitatea se refera la disponibilitatea omului de a fi receptiv la influentele educative si de a realiza, pe aceasta cale, acumulari progresive care se vor concretiza in comportamentul socioindividual.  
S-a pus problema daca omul este sau nu educabil. Raspunsurile oferite la aceasta intrebare au fost de doua tipuri: a) omul nu este educabil; b) este in intregime educabil. Au existat raspunsuri felurite care au incercat sa foloseasca diferitele descoperiri stiintifice.
Un lucru este clar: daca omul ar supravietui fizic numai prin evolutia sa natural-biologica, nu ar deveni o fiinta umana, ci ar ramane un hominid, apropiat de nivelul si comportamentul maimutei antropoide. Sub influenta agentilor socio-educationali, omul se modeleaza, transformandu-se treptat in fiinta umana, cu personalitate, care se caracterizeaza prin limbaj articulat, gandire logica, intentionalitate, afectivitate superioara si vointa.  
Personalitatea reprezinta un ansamblu unitar, integral si dinamic de insusiri, procese si structuri psihofiziologice si psihosociale, care diferentiaza modul de conduita al unui om in raport cu altii, asigurandu-i o adaptare originala la mediu, strans legata de o activitate constienta si eficienta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Educabilitate.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!