Caietul învățătorului

Cuprins referat Cum descarc?

1. Cuvant inainte Instructiuni privind utilizarea caietului 
2. Date privind colectivul clasei 
3. Fise de caracterizare psihopedagogica 
4. Elevi cu rezultate deosebite 
5. Elevi cu dificultati Relatia scoala - familie Anexe Alte insemnari. 
6.  Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Prin intermediul acestui caiet incercam sa va oferim un instrument de lucru pe care dumneavoastra sa il utilizati in activitatea de observare psihopedagogica a elevilor clasei pe care o conduceti. Modul de completare este simplu, solicita la minimum efortul si timpul dumneavoastra.
Fisa de caracterizare psihopedagogica propusa asigura identificarea dispozitiilor individuale native, a proceselor cognitive si a stilului de lucru al elevului, a trasaturilor de personalitate, a conduitei manifestate de elev la lectie sau in grup si faciliteaza cunoasterea conditiilor care determina aparitia si dezvoltarea diferitelor comportamente.
Cunosterea particularitatilor psihopedagogice ale elevilor, identificarea corecta a raportului dintre aptitudini si invatatura, a ceea  ce poate fi valorizat in fiecare copil permit modelarea strategiilor de predare-invatare-evaluare asa incat climatul educativ in care se realizeaza invatarea sa fie pozitiv (motivant, deschis, bazat pe cooperare, respect reciproc, aprecieri sincere).
Autoarele
INSTRUCTIUNI PRIVIND UTILIZAREA CAIETULUI
Caietul cuprinde urmatoarele sectiuni:
- Date privind colectivul clasei,
- Fise de caracterizare psihopedagogica,
- Elevi cu rezultate deosebite,
- Elevi cu dificultati,
- Relatia scoala - familie,
- Anexa,
- Alte insemnari 
Completarea fiecarei sectiuni se va face anual si ori de cate ori intervin schimbari la nivelul colectivului de elevi. 
Sectiunile care se prezinta sub forma tabelara vor fi completate descriptiv urmarindu-se fiecare rubrica. Datele statistice vor fi inscrise in urma analizei documentelor scolare, a observarii curente si /sau aplicarii unor probe - teste adecvate.
Fisa de caracterizare psihopedagogica va fi completata marcand cu "X"  varianta potrivita din cele date pentru fiecare elev in parte.
La sfarsitul ciclului primar, invatatorul va putea sa realizeze cu usurinta portretul psihologic al fiecarului elev coroborand toate informatiile desprinse din fisa. Se vor face referiri sintetice cu privire la conditiile de viata si invatatura ale elevului, tipul de familie din care provine si interesul acesteia pentru activitatea scolara a copilului, nivelul de dezvoltare a proceselor si capacitatilor cognitive implicate in activitatea de invatare, trasaturile de personalitate ale acestuia. In final, invatatorul va consemna recomandari ce vor putea fi utilizate de catre viitorul diriginte.
Sectiunea "Relatia scoala-familie"  ofera posibilitatea inregistrarii de informatii cu privire la comitetul de parinti, evidenta intalnirilor cu parintii, a tematicile dezbatute.
Anexa prezinta cateva strategii de interventie ce pot fi utilizate in scopul ameliorarii dificultatilor de invatare si a dificultatilor


Fisiere in arhiva (1):

  • Caietul Invatatorului.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. Cosmovici, A., 1974, Psihologie diferentiala, Editura Universitatii "A.I.Cuza", Iasi
2. Cosmovici, A. si Iacob, L. (coord.), 1998, Psihologie scolara, Polirom, Iasi
3. Cucos, C., (coord.), 1998, Psihopedagogie pentru examenele de definitivare si grade didactice, Polirom, Iasi
4. Cretu, C., 1998, Curriculum diferentiat si personalizat, Polirom, Iasi
5. Cretu, E., 1999, Psihopedagogie scolara pentru invatamantul primar,Aramis, Bucuresti
6. Golu, P., Zlate, N., Verzea,E., 1993, Psihologia copilului, E.D.P. Bucuresti
7. Golu, M., 1993, Dinamica personalitatii, Geneza, Bucuresti
8. Moisin, A., 1996, Caracterul la elevi, E.D.P., Bucuresti
9. Musu, I. (coord.), 2000, Ghid de predare-invatare pentru copii cu cerinte educative speciale, Asociatia RENUNCO Romania, Bucuresti
10. Radu, I., 1974, Psihologie scolara, Editura Stiintifica, Bucuresti


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!