Asigurarea Calitatii in Educatie

Extras din referat Cum descarc?

Educatia reprezinta obiectul de studiu specific pedagogiei (stiintelor pedagogice). Datorita complexitatii, profunzimii si amplitudinii sale, educatia este studiata si de alte stiinte socio-umane inrudite cu pedagogia.
Conceptul pedagogic de educatie urmareste cunoasterea stiintifica, la un grad inalt de generalitate si abstractizare, a unei realitati psiho-sociale cu o foarte mare arie de extindere in timp si spatiu si de desfasurare complexa si contradictorie la nivel de sistem si proces.
In sens pedagogic, educatia este fenomenul social complex privit in trei dimensiuni:
? activitate constienta a subiectului educatiei (educator) de stimulare, indrumare, formare a obiectului educatiei (educat);
? proces de formare a omului pentru integrarea activa in societate, proces de formare intelectuala, morala, profesionala, fizica, estetica;
? rezultat prin preluarea selectiva a actiunilor informationale si includerea in structuri comportamentale proprii de cunoastere si actiune.
"Datoria oricarei institutii din sistemul national de invatamant, indiferent de tip, nivel si forma de organizare a activitatii, este de asigura predarea, invatarea, si acolo unde este cazul, cercetarea de calitate pentru a contribui la dezvoltarea profesionala si personala a elevilor si studentilor si la bunastarea societatii si dezvoltarea sa durabila." 
Calitatea educatiei este ansamblul de caracteristici ale unui program de studiu si ale furnizorului acestuia, prin care sunt satisfacute asteptarile beneficiarilor, precum si standardele de calitate.
Asigurarea calitatii educatiei exprima capacitatea de a oferi programe de educatie, in conformitate cu standardele enuntate. Asigurarea calitatii in educatie este un demers dinamic ce presupune implicare si responsabilizare, pe de o parte, precum si gandire strategica si control, pe de alta parte, transpus in practica prin descentralizare. In vederea asigurarii calitatii in educatie este necasara existenta unor cadre didactice avand experienta si pregatire temeinica, care doresc sa se implice in procesul de predare-invatare, sa fie buni organizatori, conectati permanent la schimbarile mediului in care isi desfasoara activitatea. Calitatea educatiei este optiune fundamentala pentru nivelul de standard european, privit in tot unitarul sau, iar intr-o societate bazata pe umanism, aceasta dobandeste noi valente prin calitatea educatiei.
Rolul profesorului in procesul de prdeare-invatare este esential.Pentru a fi eficienti, profesorii trebuie sa se foloseasca de o rezerva impresionanta de talent si abilitati pedagogice, precum si de calitati specific umane. Imbunatatirea calitatii si a motivatiei profesorilor trebuie sa devina prioritati ale tuturor statelor lumii. Unele dintre domeniile in care se pot face cativa pasi inainte sunt: se!lec!tia; educatia initiala; calificarea la locul de munca prin dezvoltarea programelor de con!tinuare a studiilor in timpul activitati profesionale, iar pentru a permite cat mai des accesul profesorilor la astfel de programe trebuie sa li se asigure in special tehnicile de comunicare adec!vate; formatorii profesorilor; supervizarea; organizarea invatamantului (managemen!tul); participarea unor persoane din afara spatiului educational; conditiile de activitate; materialele didactice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea Calitatii in Educatie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!