Reductor de Turatie Orizontal cu o Treapta

Extras din referat Cum descarc?

MECANISM JUSTIFICATIV
Reductoarele de turatie sint mecanisme cu roti dintate, montate in carcase inchise, utilizate pentru reducerea turatiei, concomitent cu amplificarea momentului de torsiune transmis. Utilizarea reductoarelor de turatie este impusa de necesitatea obtinerii la arborele de iesire a unor viteze care sa corespunda regimului de functionare a masinii antrenate, viteze, de regula mai mici decat cele ale motoarelor electrice care antreneaza transmisia.Reductoarele de turatie de uz genaral sunt reductoare destinate transmiterii unor puteri de peste 0,1 kw la turatia arborelui de intrare de maximum 1500 rot/min. Aceste reductoare se executa cu rapoarte de transmitere i >1 in una pana la 4 trepte. Dantura este standardizata, relucrata prin aschiere. Reductoarele mixte cilindrice - conice au maxim o treapta de angrenaj conic, care este prima, fie a doua treapta a reductorului. Reductoarele mixte, altele decat cilindrice-conice (cilindrice-melcate, cilindrice- planetare) au maximum trei trepte cu maxim doua tipuri de angrenaje.
1. INTOCMIREA SCHEMEI CINEMATICE TRANSMISIEI MECANICE
Transmisia mecanica din care face parte si reductorul dat ca tema de proiect este prezentat in fig.1 
Fig.1
1. ME-motor electric de antrenare orizontal de tip asincron cu P=1,1 kw si n=940 rot/min date de proiectare 
2. C-cuplaj de legatura intre arborele motorului si arborele de intrare a reductorului 
3. Curele inguste trapezoidale 
4. RC-reductor cilindric de turatie intr-o singura treapta, cu ic si L exp, ore date de proiectare 
5. MU-masina unealta de antrenat cu sarcina uniforma, cu socuri moderate-strung, masina de gaurit si alezat pentru doua schimburi regim de lucru 8...16 ore.
2. ALEGEREA MOTORULUI ELECTRIC
Motorul electric de tip asincron orizontal care va antrena transmiterea electrica se va alege din cataloage functie de putere si turatia n date prin tema de proiect 
Schema motorului electric este prezentata in fig.2 
Parametri functionali si dimensionali ai motorului sunt indicate in tabelul 1 respectiv tabelul 2.
3. PROIECTAREA TRANSMISIEI PRIN CURELE TRAPEZOIDALE
Calculul transmisiei prin curele trapezoidale cu arbori paraleli este stadardizat (STAS 1163 - 71). Marimile de intrare sunt: puterea la arborele motorului de antrenare) Pc = PM (kW), turatia rotii conducatoare n1 = nM (rot/min), raportul transmisiei prin curele iT (sau turatia rotii conduse n2 ). Alegerea tipului curelei se face pe baza nomogramei din figura 5/STAS 1163-71 pentru curele trapezoidale inguste, in functie de puterea la arborele motor PM si de turatia rotii conducatoare n1 = nM . Se prefera utilizarea curelelor trapezoidale inguste care conduc la un gabarit mai mic al transmisiei decat curele clasice. Pentru profilele de curele situate pe nomograme in apropierea frontierelor dintre domenii se recomanda alegerea tipului de curea de sub linia oblica. In tabelul 2/pag 286 din STAS 1163-71 sunt indicate elementele geometrice ale sectiunii curelelor si lungimile lor primitive.


Fisiere in arhiva (1):

  • Reductor de Turatie Orizontal cu o Treapta.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!