Procese Tehnologice din Industria Constructoare de Masini

Extras din referat Cum descarc?

In procesul de munca , omul actioneaza cu ajutorul mijloacelor de munca ( unelte ,masini de lucru , utilaje etc), asupra obiectului muncii( materiale piese ), obtinand ca rezultat produsele necesare .
Procesul de munca desfasurat in scopul obtinerii anumitor produse ( materii prime , bunuri de consum , masini aparate etc.) impreuna cu toate masurile necesare de ordin tehnic , economic si organizatoric formeaza procesul de productie .Fiecare process de productie se desfasoara in mod caracteristic scopului urmarit si are ca rezutat fie obtinerea de bunuri materiale naturale 9 minerale, vegetale ,animale ) fie crearea de bunuri materiale fabricate ( mijloace de productie sau obiecte de consum ) 
O piesa tunata se obtine prin turnarea unui metal sau aliaj aflat in stare lichida in cavitatea unei forme de turnare .Forma poate fi temporara ,servind la o singura turnare , sau permanenta fiind folosita la mai multe turnari.
Formele permanente se executa din materiale metalice ( fonta , otel, aliaje neferoase )si poarta numele de cochilie .
Introducerea metalului sau aliajului lichid in forma se poate face fara suprapresiune ( turnare in cochila ) sau cu suprapresiune ( turnare sub presiune ) 
La ambele procedee cochilia este imobila (statica ) .Daca insa cochilia se afla in miscare de rotatie , procedeul se numeste turnare centrifuga .
In practica ,cea mai mare raspandire o are procedeul de turnare in forme din amestecuri de formare obisnuite.
Procesul tehnologic de obtinere a unei piese prin acest procedeu cuprinde , pe scurt urmatoarele etape:
-prepararea amestecurilor de formare 
-formarea - procesul de executie a formelor si a miezurilor 
-uscarea formelor si a miezurilor 
-asamblarea formelor 
-topirea si turnarea metalelor sau aliajelor in forme 
-dezbaterea formalor ( distrugerea formelor si scoaterea pieselor )
-Curatirea pieselor , taierea retelei de turnare , controlul pieselor si remedierea defectelor
Principalele operatii Pentru prepararea amestecurilor de formare sunt : sfaramarea , macinarea ,amestecarea si cernerea .Fiecare dintre aceste operatii se executa cu ajutorul utilajelor specializate , ca : sfaramatoare de bulgari , mori de macinare , amestecatoare si site 
Sfaramatorul de bulgari se foloseste la sfaramarea bulgarilor de argila sau nisip.
Morile de macinare sunt folosite pentru macinarea argilei si a samotei , cele mai respandite fiind morile cu bile morile cu role si morile cu ciocane.
Materialele care formeaza amestecurile de formare dozate in conformitate cu reteta de preparare se introduc in amestecatoare.Cele mai cunoscute tipuri de ammestecatoare sunt :
-amestecatoare cu palete care pot functiona in flux continuu sau in flux intermitent ( malaxoare) ,utilizate , mai ales, la amestecarea pentru miezuri
-amestecatoare cu role mobile si role pendulare utilizate atat pentru prepararea amestecurilor pentru modele cat si a celor pentru miezuri.Sunt constructii mai perfectionate folosindu-se in cadrul instalatilor complexe de preparare 
-amestecatoare cu cuva mobile , cuoscute sub denumirea de mori Hamers care permit cernerea materialelor incarcate , sfaramarea , amestecarea si afanarea amestecului.Se in majoritatea turnariilor mici si mecanizate .
Masini de format:
Formarea se poate executa manual sau mecanizat.
Se considera ca formarea este mecanizata , daca cel putin operatia de indesare a amestecului de formare se executa mecanizat 
Formarea mecanizata se executa cu ajutorul masinilor de format.
Dupa modul de indesare a amestecului de formare , masinile format pot fi: Prin scuturare , prin presare , prin scuturare-presare , prin aruncare si prin suflare . 
Dupa modul de functionare , masinile de format sunt : mecanice pneumatice, hidraulice , electrice
Dupa gradul de automatizare , masinile de format pot fi cu comanda individuala , semiautomata si automata .
Masinile de format lucreaza grupate doua cate doua , una confectionand semiformele inferioare .


Fisiere in arhiva (1):

  • Procese Tehnologice din Industria Constructoare de Masini.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!