Motorul cu Ardere Internă

Extras din referat Cum descarc?

Motorul cu ardere interna este motorul care transforma energia chimica a combustibilului prin ardere, in interiorul motorului, in energie mecanica. Energia calorica, rezultata in camera de ardere, se transforma in miscare mecanica rectilinie ciclica dupa care in miscare de rotatie uniforma, obtinuta la arborele cotit. 
Arderea combustibilului produce energie calorica in cilindrii motorului. Pentru obtinerea energiei calorice necesare se foloseste combustibilul lichid ca: benzina, motorina sau gazul natural lichefiat. Oxigenul necesar arderii se obtine din aerul atmosferic. Combustibilul in amestec cu aerul se numeste amestec carburant. Arderea amestecului carburant poarta denumirea de combustie. Dupa viteza de propagare a arderii, arderea poate fi lenta sau rapida. Daca arderea rapida se dezvolta treptat in masa combustibilului, aceasta poarta denumirea de ardere rapida progresiva, iar daca se transmite si se produce aproape instantaneu in toata masa amestecului carburant se numeste explozie  Arderea poate fi initiata prin punerea in contact direct a amestecului carburant cu o sursa de caldura sau se poate produce aproape instantaneu in toata masa amestecului caz in care se numeste detonatie si are un caracter exploziv.


Fisiere in arhiva (1):

  • Motorul cu Ardere Interna.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!