Măsurarea Presiunilor

Cuprins referat Cum descarc?

Argument . 1 
Capitolul 1 - Introducere 2
Capitolul 2 - Notiuni fundamentale de metrologie 3 
1. Notiuni generale de metrologie 3
2. Marimi, masurare, masurand 4 
3. Metode de masurare 8
4. Mijloace de masurare 9
5. Sistemul International de masura 10
6. Caracteristici metrologice 13
Capitolul 3 - Definitie, clasificare, unitati de masura 14
3.1. Definitie 14
3.2. Clasificarea 14
3.3. Unitati de masura 15
Capitolul 4 - Mijloace pentru masurarea presiuni 17
4.1. Clasificarea mijloacelor de masurare 17
4.2. Mijloacelor de masurarea presiunii 18
1. Aparate cu lichid pentru masurarea presiunii 18
2. Aparate cu element elastic 22
Capitolul 5 - Masurarea presiunii atmosferice 25
Capitolul 6 - Norme de tehnica securitatii muncii si de prevenire si stingere a incendiilor 27
Bibliografie 29


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul 1
INTRODUCERE
Metrologia contribuie la imbunatatirea continua a proceselor tehnologice si la sporirea calitatii produselor fabricate de industria tarii noastre.
Metrologia este o ramura a fizicii care se ocupa cu masurile, unitatile de masura, sisteme de unitati de masura, mijloace de masurare, precum si cu totalitatea normelor legale si administrative privitoare la folosirea masurilor, mijloacelor si metodelor de masurare in toate domeniile activitatii umane.
La inceput masurarile s-au facut prin cantarire,cu mana,prin aprecierea dupa ochi, prin aprecierea distantelor dupa durata mersului etc.Apoi s-a trecut la folosirea primelor unitati de masura: cu palma,cu cotul si pasul.Aceste masuri fiind prea diferite de la o persoana la alta au inceput cu timpul sa apara unitati de masura folosite pe anumite teritorii,care erau mai precise.Insa complexitatea deosebita a tehnologiilor moderne realizate pe instalatii,agregate si utilaje de un inalt nivel tehnic, multe din acestea automatizate au impus utilizarea aparatelor de masura, control si automatizare.De fapt, este greu de imaginat vreun domeniu de activitate umana in care sa lipseasca masurarea,efectuata prin utilizarea celor mai diverse tipuri de instrumente de masurat.Toate acestea se realizeaza cu ajutorul metrologiei. 
Deoarece numai pe cale metrologica se pot exprima marimile fizice si valorile lor, metrologia are o importanta exceptionala pentru stiinta si economie. Aceasta justifica promovarea sa prin multimea cunostintelor legate de obiectivele sale atat aspectul stiintific, cat si cel legal al metrologiei se dezvolta continuu.
Tot metrologia a determinat dezvoltarea capacitatilor de productie din tara noastra si asimilarea de noi sortimente de aparate de masura,control si automatizare, in special aparate de precizii ridicate, astfel incat sa se satisfaca necesitatile mereu crescande ale economiei noastre in plin avant. 
Capitolul 2
NOTIUNI FUNDAMENTALE DE METROLOGIE
1. Notiuni generale de metrologie
A masura o marime oarecare inseamna a stabili printr-un procedeu convenabil de cate ori marimea masurata este mai mare sau ami mica decat o marime de referinta de aceeasi natura, pe care o consideram drept unitate.
Marimile fundamentale reprezinta prima categorie de marimi care se mai numesc primitive sau de baza. Cea de-a doua grupa poarta denumirea de marimi derivate.
Aprobarea de model este aprobarea prin care se atesta ca modelul unui instrument de masurat construit de un producator corespunde conditiilor tehnice stabilite prin acest tip de instrument. 
Verificarea este ansamblul operatiilor efectuate de un laborator metrologic de verificari avand ca scop sa constate si sa confirme ca instrumentul de masurat satisface, sau nu, in intregime conditiile stabilite. 
Instructiunea de verificare stabileste metodologia obligatorie de verificare a unui instrument de masurat. 
Marcarea este operatia de aplicare a marcii de stat,pe un instrument de masurat, prin care se atesta ca a fost admis la verificare. 
Etalonarea este un ansamblu de operatii prin care se determina si se certifica valorile erorilor unui instrument de masurat. 
Calibrarea este un ansamblu de operatii avand ca scop, fie sa determine valorile minime masurate, carora le corespund reperele de pe scara gradata a instrumentului de masurat. 
Buletinul de verificare este documentul prin care se certifica faptul ca un instrument de masurat a fost verificat. 
Certificatul metrologic este actul in care se inscriu rezultatele obtinute la etalonari si calibrari. 
Marimea masurabila este o caracteristica comuna a unor obiecte sau fenomene, care poate fi determinata cantitativ si calitativ. 
Masurarea unei marimi este compararea marimii de masurat,cu o marime de aceasi natura,denumita unitate de masura a marimi respective.


Fisiere in arhiva (5):

  • argument.doc
  • coperta buna.doc
  • CUPRINS presiune.doc
  • Masurarea Presiunilor.doc
  • Masurarea Presiunilor.ppt

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!