Istoria Harley-Davidson

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere Pag 3
Cronologia Darley Davidson
Inceputurile Pag 4
Harley Davidson devine cel mai mare producator de motociclete din lume Pag 5
Harley Davidson in timpul celui de-al doilea razboi mondial Pag 6
Harley Davidson se extine Pag 7
Infiintarea clubului Harley Owners Group(R) Pag 8
Politia Statelor Unite ale Americii -cel mai longeviv client HARLEY-DAVIDSON din lume Pag 10
Bibliografie Pag 12


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Harley-Davidson este un producator american de motociclete cu o bogata istorie si traditie culturala. Fondata in 1903 in Milwaukee, WI, Harley tocmai a sarbatorit 100 de ani cu o serie de evenimente, si sute de mii de motociclisti stransi vara anului trecut pe malul lacului Michigan. 
In 1929, existau 241 producatori de motociclete din SUA. Dupa criza, numai doi au ramas: Harley si Indian. Prin 1953, indian a iesit din afaceri, lasand Harley-Davidson ca singurul producator american de motociclete. Dificultatile financiare in anii 1970 a dus la necesitatea ca societatea-mama, AMF sa scoata firma la vanzare. Fara a avea cumparator, un grup de manageri Harley au cumparat compania si l-au salvat-o schimband profilul, sub acelasi brand au inceput sa vanda produse cum ar fi imbracaminte si accesorii auxiliare motociclistilor. 
Acum, o societate detinuta public, Harley a marcat o crestere de doua cifre pentru optsprezece ani consecutiv . Harley sa transformat intr-o companie de marketing puternic, cu un accent puternic pe imaginea si calitatea produselor.
Harley Davidson a devenit exemplul clasic al reusitei in ceea ce priveste crearea unei comunitati centrate pe brand.
Harley Owners Group (H.O.G.) a fost infiintat de Harley Davidson Motor Company in 1983 si s-a nascut din dorinta mandrilor posesori ai unui Harley de a se intalni si de a-si impartasi pasiunea pentru libertate. 
H.O.G. a devenit foarte repede cel mai mare club moto din lume, care are organizatii in toata lumea, inclusiv in Romania, dar se considera mai mult decat o organizatie a motociclistilor. E vorba de peste un milion de oameni, din lumea intreaga, uniti de acelasi vis: Harley Davidson este legatura dintre pasiune, prietenie, buna dispozitie si respect.
Harley Davidson a dezvoltat pentru membrii comunitatii simboluri specifice, care ii ajuta sa se identifice unii pe altii si sa se diferentieze de ceilalti. Oricine ii poate recunoaste dupa imbracamintea specifica.
Cronologia HARLEY-DAVIDSON
Inceputurile
1901
William S. Harley in varsta de 21 de ani face o schita a unui motor construit pentru a se potrivi unei biciclete.
1903
William S. Harley si Arthur Davidson pun la dispozitia publicului prima motocicleta Harley Davidson de serie. Motocicleta a fost construita pentru curse. Fabrica unde au construit-o era o cabana din lemn avand dimensiunile de 3 x 5 m. Pe usa erau inscrise cuvintele "Harley-Davidson Motor Company". Fratele lui Arthur, Walter, se va alatura celor doi mai tarziu.
Henry Meyer din Milwaukee, un fost coleg de scoala al lui William S. Harley si al lui Arthur Davidson, cumpara unul din primele modele, direct de la fondatorii companiei.
1904
Primul dealer Harley-Davidson, C.H. Lang din Chicago Illinois, vinde una din primele trei motociclete construite.
1906
O noua fabrica, avand dimensiunea de 9x24 m este construita pe strada Chestnut numita mai tarziu Juneau Avenue. Numarul angajatilor creste la sase muncitori. De asemenea, este produs si primul catalog de motociclete, iar apelativul "Silent Gray Fellow" este folosit pentru prima oara.
1907 
William A. Davidson, frate cu Arthur si Walter Davidson, renunta la slujba sa si se alatura Motor Company.
Harley-Davidson Motor Company este inregistrata pe 17 septembrie. Actiunile sunt impartite in mod egal intre cei patru fondatori. Numarul angajatilor creste, fiind mai mare decat dublul anului trecut. Fabrica isi dubleaza dimensiunile. Incepe in acelasi timp si recrutarea de noi concesionari, regiunea tinta fiind New England.
1908
Walter Davidson obtine un punctaj perfect (1000 puncte) la "7th Annual Federation of American Motorcyclists Endurance and Reliability Contest".
La trei zile dupa concurs, Walter stabileste un nou record parcurgand 188.234 mile cu un singur galon de benzina. 
Prima motocicleta vanduta Politiei americane este livrata departamentului din Detroit.
1909
Compania "Harley-Davidson Motor Company" implineste sase ani de existenta. Cu aceasta ocazie introduce primul motor "V-twin". 
Motocicleta producea 7 cp. Imaginea motorului cu doi cilindri in "V" la 45 de grade va deveni rapid reprezentativa pentru Harley-Davidson. Pentru prima data se pot comanda accesorii pentru motocicletele H-D, produse chiar de companie.
Harley Davidson devine cel mai mare producator de motociclete din lume
1920
Din 1920 Harley-Davidson devine cel mai mare producator de motociclete din lume. Motocicletele Harley-Davidson pot fi cumparate de la 2000 de concesionari din 67 de tari. Leslie "Red" Parkhurst doboara 23 recorduri de viteza pe o motocicleta Harley-Davidson. Un purceleus devine mascota echipei si este carat dupa fiecare victorie intr-un tur de onoare.
1922
Primul motor in "V" de 74 inch este introdus pe modelele JD si FD. 
Pilotii Harley-Davidson castiga toate cele opt curse ale Campionatului National.
1925
Toate rezervoarele de benzina au acum o forma unica de lacrima. 
Joe Petrali incepe cursele cu Harley-Davidson. Va deveni un pilot de succes si unul dintre cei mai faimosi piloti Harley-Davidson.
1928
Primul motor Harley-Davidson "two cam engine" este acum disponibil pe seria JD. Motocicletele pot atinge o viteza maxima cuprinsa intre 135 si 160 km/h.
Frana fata devine disponibila pentru toate modelele Harley-Davidson.


Fisiere in arhiva (1):

  • Istoria Harley-Davidson.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!