Acționări Hidraulice

Extras din referat Cum descarc?

Prin sistem hidraulic de actionare se intelege acel sistem in care transmiterea energiei de la sursa la consumator se realizeaza prin intermediul unui curent de lichid sub presiune. 
Clasificare:
Dupa ponderea energiei potentiale sau a celei cinetice in cadrul energiei totale, exista:
-sisteme hidrostatice - la care predomina energia potentiala datorata presiunii statice; ele prezinta o caracteristica mecanica rigida si au o larga utilizare in actionarea masinilor si utilajelor industriale;
-sisteme hidrodinamice - la care predomina energia cinetica; ele prezinta o caracteristica mecanica elastica si au o utilizare redusa in industrie.
Structura generala: 
Un sistem hidraulic se compune din urmatoarele elemente: 
ME - sursa primara de energie mecanica; 
PH - pompa hidraulica;
DRC - aparatura de distributie, reglare si control;
MH - motor hidraulic;
DA - dispozitiv actionat;
Mediul hidraulic este suportul material prin prin care se transmite energia hidraulica de la sursa la consumator. 
Deoarece el vine in contact cu masinile hidraulice, cu aparatajul si cu personalul de deservire, iar in timpul functionarii instalatiei este supus unor variatii importante de presiune, temperatura si viteza, el trebuie sa raspunda urmatoarelor cerinte generale:
- stabilitate ridicata a proprietatilor fizico-chimice, in special a vascozitatii, in domeniul temperaturilor normale de lucru (30?-70?C) si la variatii ale presiunii (0- x100 bar.);
- sa nu fie coroziv sau toxic;
- sa aiba un cost cat mai redus. 
Pompa hidraulica, antrenata de catre motorul electric, absoarbe fluidul hidraulic din rezervor si il vehiculeaza spre aparatura de distributie, reglare si control, cu un anumit debit si o anumita presiune. Aparatura mentionata realizeaza succesiunea fazelor unui ciclu de lucru, precum si reglarea debitului de fluid si a presiunii acestuia la valorile necesare functionarii corespunzatoare a motorului hidraulic care actioneaza dispozitivul actionat. Fluidul hidraulic care iese din motorul hidraulic se reintoarce in rezervor. De asemenea, si de la nivelul aparaturii de distributie, reglare si comanda, poate exista o conducta care trimite fluidul in surplus inapoi in rezervor. Schema prezentata este cea a unui sistem hidraulic deschis.
Exista cazuri cand pompa hidraulica aspira fluidul refulat de catre motorul hidraulic, pe care il trimite din nou in motor. In acest caz sistemul hidraulic este de tipul inchis.
Actionarile hidraulice prezinta o serie de avantaje, cum ar fi: la acelasi gabarit realizeaza puteri mai mari de actionare decat motoarele electrice; realizeaza forte si puteri mari; eforturi mici pentru actionarea elementelor de comanda; controlul permanent asupra fortelor; posibilitatea reglarii automate a vitezei in timpul functionarii; posibilitatea tipizarii elementelor componente; inversare usoara a sensului de miscare; functionare linistita fara zgomot; posibilitatea amplasarii in locuri usor accesibile a elementelor de comanda si a celor de actionare, etc.
Ca dezavantaje se pot enumera: viteza de circulatie a lichidului hidraulic este dependenta de pierderile locale si liniare de presiune; vascozitatea lichidului hidraulic scade odata cu cresterea temperaturii de lucru, ceea ce determina in unele cazuri folosirea de instalatii de racire; componente scumpe ( datorita executiei precise); necesita personal calificat de intretinere si reparatii; pierderile hidraulice pe conducte limiteaza lungimea acestora, etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Actionari Hidraulice.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!