Acționarea Electrica a Vinciurilor

Extras din referat Cum descarc?

Actionarea electrica a vinciurilor de incarcare
Generalitati :
Vinciurile de incarcare si macaralele navale sunt destinate, in principal, pentru lucrarile de incarcare - descarcare la bordul navelor.
In constructia navelor moderne se urmareste cresterea rentabilitatii exploatarii navei care se obtine in principal prin reducerea duratei de stationare in porturi pentru opertatii de incarcare - descarcare si micsorarea duratei de deplasare intre doua porturi prin sporirea vitezei de mars. Navele de marfuri si cele in perspectiva ajung la viteze de 22 Nd si se preconizeaza pentru viitor de 30 - 32 Nd.
Dotarea navei cu instalatii moderne de incarcare-descarcare care sa duca la scurtarea durateiacestor lucrari, constituie calea principala de marire a eficientei economice a navei, avandu-se in vedere ca pentru o nava comerciala 1/3 pana la 2/3 din perioada de exploatare reprezinta timpul lucrarilor de incarcare - descarcare.
Mecanismele de incarcare - descarcare se caracterizeaza prin existenta unui numar mare deregimuri de lucru si functioneaza cu sarcini si viteze care se repeta ciclic. Durata unui ciclu consta din perioadele in care mecanismul functioneaza si din pauze. Durata pauzelor depinde de rapiditatea prinderii si desprinderii incarcaturii si variaza in limite foarte largi. Gama de viteze a acestor mecanisme trebuie sa fie foarte mare intrucat, pe de o parte, vitezele mari scurteaza durata ciclului, iar vitezele mici permit asezarea fara socuri a incarcaturii.
Pe baza datelor referitoare la regimurile de functionare ale mecanismelor de incarcare - descarcare se pot determina caracteristicile optime de viteza si parametrii regimurilor carora trebuie sa le corespunda actionarea electrica.
Clasificare:
Mecanismele navei cu actionare electrica pentru manevrarea greutatilor pot fi clasificate dupa:
- destinatie
- tipul mecanismului de transmisie
- sistemul de comanda
- felul curentului.
In functie de destinatie, dupa caracterul operatiei indeplinite, se impart in:
- vinciuri de incarcare si macarale pentru marfurile generale, adica marfuri transportate in pachete sau paleti (baloti), rulouri, cutii, saci, butoaie si de asemenea cherestea, laminate si marfurisub forma de pulberi (carbune, minereu s.a.);v
- vinciurile de incarcare si macaralele pentru operatii speciale: ridicare salupe sau barci desalvare, ridicare scara de bord, remorcare, ridicare traulere, ascensoare etc 
Dupa tipul mecanismului de transmisie se impart in:
- vinciuri de incarcare 
- macarale cutransmisie mecanica 
- macarale cu transmisie hidraulica.
Dupa sistemul de comanda mecanismele navale de incarcare se impart astfel:
- comanda directa prin controler;


Fisiere in arhiva (1):

  • Actionarea Electrica a Vinciurilor.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!