Termografie

Extras din referat Cum descarc?

Termoviziunea sau vizualizarea in infrarosu (IR) este o tehnica prin care o camera (sau scaner) detecteaza si afiseaza o harta a intensitatii radiatiei pe un domeniu din spectrul electromagnetic. Termenul TERMOVIZIUNE defineste imaginea obtinuta de camera termica si se utilizeaza in special in aplicatiile militare sau de supraveghere civila, in timp ce TERMOGRAFIA implica si masurarea de temperatura, in aplicatii industriale sau stiintifice.
Este cunoscut faptul ca orice corp cu temperatura peste 0 Kelvin emite radiatie electromagnetica. Substante pe care le consideram reci si foarte reci: azotul lichid, gheata si zapada emit si ele in infrarosu. Intensitatea acestei radiatii variaza in functie de temperatura obiectului si de capacitatea acestuia de a emite energie.
1. Introducere
Termoviziunea si termografia (numite ThV/ThG) sunt termeni asemanatori ce facreferire la o tehnica moderna, de inalta performanta, ce permite vizualizarea si generareain timp real a unor harti termice ("imagini termice", termograme) ale sistemelor biologicesau tehnice aflate sub investigatie. Pentru realizarea activitatii de scanare termica seutilizeaza echipamente specializate numite camere de termoviziune/termografie,asemanatoare ca dimensiuni si aspect cu binecunoscutele camere video din viatacotidiana.


Fisiere in arhiva (1):

  • Termografie.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!