Tehnologii Wireless - Tehnologia IR

Extras din referat Cum descarc?

Avand in vedere evolutia sistemelor electronice de informatii, este necesar ca toate persoanele sa aibe acces la informatiile disponibile prin intermediul acestor sisteme. Cateva exemple de astfel de sisteme in curs de dezvoltare si de viitor ar fi: televiziunea interactiva, chioscuri de informatii bazate pe touchscreen si programe de internet avansate. Tehnologia infrarosu, din ce in ce mai prezenta in aplicatii, detine un potential mare in ceea ce priveste permiterea accesului persoanelor cu o varietate de handicapuri la un numar din ce in ce mai mare de resurse de informatii. Deja frecvent folosite in controlul de la distanta a televizoarelor, a aparatelor video si CD playerelor, tehnologia infrarosu este de asemenea, utilizata si dezvoltata pentru controlul de la distanta a diferitelor sisteme de control inconjuratoare, calculatoare personale, si semne de vorbit. 
Pentru indivizii cu dizabilitati, mai ales in ceea ce priveste mobilitatea acestora, utilizarea tehnologiei infrarosu sau a altor tehnologii de comunicatie fara fir (tehnologii wireless) poate facilita desfasurarea anumitor operatii pe care acestia le realizeaza. Pentru persoanele cu probleme vizuale, aceste tehnologii wireless pot permite utilizatorilor sa localizeze si sa acceseze anumite dispozitive de navigare de asistenta, semne stradale, si altele. Pentru indivizii care folosesc dispozitive de comunicare augmentative si alternative (AAC), tehnologia infrarosu sau alte tehnologii wireless pot furniza mijloace mai alternative, mai independente, mai portabile, de accesare a calculatoarelor si a altor sistemelor electronice de informatii.
Pentru inceput se voi face o prezentare generala a comunicatiei fara fir dupa care voi face referire la tehnologia infrarosu, cu avantajele si dezavantajele acesteia, impreuna cu problemele de securitate, sanatate si de siguranta. 
Comunicatia fara fir 
Comunicatia fara fir (wireless), cum de altfel si termenul ne sugereaza, permite schimbul de informatii intre doua dispozitive fara a se utiliza fire sau cablu. O tastatura wireless trimite informatii la calculator fara a se utiliza un cablu, un telefon celular trimite informatiile catre un alt telefon de asemenea fara a se utiliza un cablu de telefon. Schimbarea de canale de televiziune, deschiderea si inchiderea usii unui garaj si transferul de fisiere de la un computer la altul, toate acestea pot fi realizate utilizand tehnologia de comunicatii fara fir. In toate aceste cazuri, informatiile sunt transmise si primite utilizand energie electromagnetica, intalnita si sub numele de radiatii electromagnetice. Una dintre cele mai familiare surse de radiatii electromagnetice este soarele. alte surse comune includ semnalele TV si radio, becuri si cuptoare cu microunde. Pentru a oferi informatii de fond pentru intelegerea tehnologiei fara fir, se face o prezentare a spectrului electromagnetic si definirea unor terminologii de baza.
Spectrul electromagnetic clasifica energia electromagnetica dupa frecventa sau dupa lungimea de unda. Dupa cum se vede in figura 1 spectrul electromagnetic se intinde de la unde magnetice care au frecventa extrem de joasa (ELF) la unde electromagnetice care au frecventa mult mai ridicata, cum ar fi razele X.
Figura 1: Descrierea spectrului electromagnetic
O bara orizontala reprezinta o gama de frecvente de la 10 Hz (cicluri pe secunda) apana la 10 la puterea 18 Hz. Cateva benzi de frecventa mai familiare au fost etichetate pe spectru. Locatiile aproximative ale acestora sunt:
10 Hertz : frecventa extrem de joasa (ELF)
10 Hertz : radio AM
10 Hertz : radio FM
10 Hertz : televiziune
10 Hertz : microunde
10 Hertz : infrarosu (intervalul de frecventa este sub spectrul de lumina vizibila)
10 Hertz : lumina vizibila
10 Hertz : ultraviolet (intervalul de frecventa este deasupra spectrului de lumina vizibila)
10 Hertz : raze X


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologii Wireless - Tehnologia IR.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!