Tehnologia de Montare a Unui Ochelar

Extras din referat Cum descarc?

Primul pas este alegerea ramei, un pas important in alegerea diametrului lentilei pentru respectarea distantei interpupilare.
Pasul numarul doi este efectuarea sablonului, ramei respective, doar in cazul cand aceasta nu vine impreuna cu sablonul de la furnizor.
Sablonul se efectuiaza dintr-o bucata de material plastic dur,care este compus din sisteme de fixare in aparat ( orificii) si gradatii.
Acesta poate fi confectionat: - manual, prin desenarea demolens-ului pe plastic tinand cont de gradatii,pentru efectuarea corecta a desenului si apoi taierea pe contur cu o foarfeca.
- cu un aparat automat, prevazut cu un ac, ce intra in canalul ramei fixate in aparat si urmarind conturul acesteia prin rotatie pe interior, se va taia sablonul asezat de cealalta parte a aparatului, cu un cutit actionat electric. 
Pasul trei, se ia o lentila, se masoara cu ajutorul lensmetru-lui, pentru a ne asigura ca dioptriile inscrise pe ambalaj sunt identice cu cele ale lentilei si conform retetei; apoi se puncteaza centrul optic al lentilei.
masurarea lentilelor
punctarea lentilei
Punctarea lentilei este facuta cu un dispozitiv cu tus care pe orizontala marcheaza 3 puncte in linie. La o lentila sferica, ne intereseaza doar punctul din mijloc, semnificand centrul optic al lentilei.
Acestea sunt foarte importante in cazul lentilelor sfero-cylindrice sau plan-cylindrice. Odata lentila fixata la gradatia inscrisa de pe reteta, ea va fi punctata iar aceasta nu se va mai putea rotii cand se va ajunge la etapa urmatoare si anume reglarea distantei interpupilare si tot odata fixarea sistemului de blocare al lentilei cu o ventuza.
ventuza de fixare a lentilei
Dupa ce lentila a fost punctata se trece la pasul urmator si anume centrarea lentilei, astfel incat distanta interpupilara sa corespunda retetei si verificarea cu sablunul, daca lentila are diametrul necesar pentru a nu ramane lufturi intre aceasta si conturul ramei.
Aparatul de centrat este prevazut cu gradatii milimetrice in partea se sus.Datorita acestor gradatii centrul optic al lentilelor de pe ochelar este fixat, mutand punctul din centrul lentilei in partea nazala pe fiecare ochi in parte .


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologia de Montare a Unui Ochelar.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!