Regeneratoare Optice

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere 2
1.1 Intrebuintarea in sisteme optice 3
1.2 Regeneratoarele in sistemele SONET 6 1.3 Regenerarea semnalelor liniare in SCT 9 
1.3.1 Cerintele catre semnalele liniare 9
1.3.2 Regenerarea semnalelor liniare 10 1.4 Tipuri de regeneratoare 13
1.4.1 Regenerator M- 2/PC 13 
1.4.2 Regenerator SHDSL - modem M-1D 14
Conluzie 19
Bibliografie 20


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Comunicatiile prin fibra optica au inceput pe larg sa se foloseasca in anii 1980. Fiecare fibra transmitea un curent de impulsuri, prezentate de combinatia binara 0 si 1. Modelul unei astfel de sistema in 1980 putea sa includa o sursa de lumina, conectata la ea un cablu de fibra optica si un detector de lumina, indepartat la careva distanta. Distanta maxima intre sursa de lumina si detector este in dependenta de nivelul puterii de iesire a sursei lazerului, pierderea in desiparea optica in fibra deasemenea si de viteza de transmisie si sensibilitatea luminii detectorului. Daca era nevoie de marit lungimea liniei de comunicatie, in acest caz se instala un regenerator. Urmind aceasta metoda se putea de intretinut o comunicatie pe intreg globul pamintesc. Mai mult ca atit volumul acestei sisteme de comunicatii putea sa aiba sute de megabiti pe secunda. Tot aceast volum putea fi transmisa printr-o fibra intr-o singura directie; pentru a intretine in intregime comunicatia se putea de folosit alta fibra pentru transmiterea in cealalta parte. Daca se marea volumul in asa sistema sectiile regeneratoare se faceau din ce in ce mai scurte numarul elementelor active in asa fel de schema de formare a sistemei simtitor a inbunatatit posibilitatile de folosire a sistemei in intregime. Cu atit mai mult crestea nivelul djiterului Regeneratorul in acea perioada era nu mai mult decit un recipient de lumina, iesirea caruia se inchidea numai decit la iesirea emitatorului.
La sistemele din fibra optica se folosesc regeneratoare- repetitori, care maresc puterea semnalului (des.1). Cind lungimea dintre legaturile indepartate incep sa se infaptuiasca dupa conditiile de atenuare a semnalului, lungimea maxima admisibila a sectiei intre legaturi, in punctele intervalelor se instaleaza regeneratoare adaugatoare, care primesc semnalul slab, il amplifica in procesul optoelectronic de restabilire, restabileste gaura, frontul si caracteristicele de durata corespunzator impulsului, si dupa restabilirea in forma optica se transmite mai departe, tot in aceiasi forma cum era la intrarea regeneratorului precedent. Aceste sisteme lucreaza foarte bine, insa sunt destul de costisitoare.
Desenul 1. Sistema optica pe baza cascadei regenerator-repetitor
1.1 Intrebuintarea regeneratoarelor in sistemele optice
Regeneratorul primeste un semnal optic denaturat la intrarea lui si il transforma pe el aproape intr-o copie identica a semnalului, asemanator celui de la inceput, cum a fost transmis de emitatorul precedent. Acest semnal regenerat este aproape liber de deformari. Functia regenerarii se infaptuieste in intregime cu ajutorul emitatorului digital si al recipientului. In continuare vom demonstra dispozitivul regeneratorului autonom. Amplificatoarele optice nu regenereaza semnalul optic digital
Inginerii folosesc metode de calcul a liniei pe baza capitalului de putere pentru a constata locul de aflare a regeneratorului. Acesta este asa un punct unde acumularile pierderilor liniilor duc la o inrautatire simtitoare a indicatorilor sistemei. In plus, trebuie de avut in vedere careva rezerva de putere.
Telecordia in standartul sau stabileste ca regeneratorul trebuie sa regenereze forma, sincronizatia tactica si sa transmita mai departe semnalul optic. Printre altele se spune ca regeneratorul amplifica semnalul optic, insa nu este asa pina cind blocul de amplificare nu se instaleaza la iesirea de la emitatorul regeneratorului.
In continuare vom analiza desenul 2 de la stinga la dreapta. Intrarea regeneratorului nu este altceva decit un semnal optic deformat si slab din cauza adunarii dispersiei si pierderii in sectiune , pe care el a trecut-o. Impulsurile optice care reprezinta unitati binare 1 se transforma in inpulsuri electrice 1, iar pozitiile biti, unde asa impuls lipseste sau este foarte mic se transforma in unitati binare 0. Acest semnal electric se transmite prin sectiunea electrica a recipientului, unde se indeplineste restabilirea semnalului a sincronizatiei tactice. Rezultatul final despre aceea ca exista una sau alta pozitie binara 1 sau 0 se inregistreaza in procesul de modulare a semnalului optic. In sistemele moderne toate aceste functii se indeplinesc in recipientul Pin integrat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Regeneratoare Optice.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!