Prelucrarea si Introducerea Lentilelor in Rame de Ochelari

Extras din referat Cum descarc?

In acest referat voi descrie etapele unui proces tehnologic de prelucrare a lentilelor aeriene intr-o rama de ochelari.
Etapele acestui proces sunt urmatoarele:
1. Masurarea lentilelor cu ajutorul frontofocometrului si fixarea centrului optic.
2. Debitarea sablonului in forma dorita cu ajutorul masinii de debitat sabloane.
3. Centrarea lentilei in functie de cerintele retetei.
4. Montarea lentilei in polizorul de prelucrare automat.
5. Finisarea lentilelor.
1. Masurarea lentilelor se face cu ajutorul Frontofocometrului. Este un aparat care are un test format din mai multe cercuri si puncte (aspectul cel mai des intalnit) si care este mobil prin deplasarea lui in tubul aparatului. Aceasta miscare se datoreaza unui buton de reglaj, iar miscarea se poate urmarii pe rigla gradata, unde sunt marcate dioptriile. 
Frontofocometrul realizeaza de asemenea punctarea focarelor lentilei (un punct pentru lentile sferice si trei la cele cilindrice pentru insemnarea unghiului astigmat).
2. Masina de debitat sabloane este un dispozitiv in care se introduce un sablon de plastic iar acesta ia forma ramei de ochelar. El se poate folosi ulterior si pentru alte rame de aceeasi forma (sau proportionale, dar mai mici).
Dispozitivul prinde rama de ochelari intre niste cleme din plastic care se pot strange in jurul ramei, iar un ac traductor "citeste" forma ramei, transmitand-o frezei rotative care taie sablonul dupa forma ramei.
Dupa scoaterea ramei de sub cleme si sablonului din dispozitiv, se trece la etapa urmatoare.
3. Centrarea lentilei in functie de cerintele retetei:
Se ia lentila neprelucrata (inca) si se aseaza in dispozitivul de centrare pe un trepied care are varfurile de cauciuc pentru evitarea zgarierii lentilei si pentru ca aderenta ei la trepied sa fie optima. 
Se vizualizeaza lentila printr-un geam gradat cu ajutorul unei lumini de control de sub trepied si se aseaza manual focarul lentilei insemnat la frontofocometru in locul dorit cu deviatiile necesare (ex: daca ochiurile ramei au centrele situate la distanta de 60 mm unul de altul si distanta interpupilara a clientului este de 66 mm, focarul insemnat pe lentila se deviaza cu 66 - 60/2 = 3 mm spre extremitatea temporala pe fiecare lentila a ochelarului). 
Dupa ce lentila a fost fixata ca in exemplu de mai sus, se apasa un buton si pe lentila, se lipeste automat o piesa necesara in montarea pe polizorul de prelucrare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Prelucrarea si Introducerea Lentilelor in Rame de Ochelari.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!