Parametrii Energetici la Conectarea Fibrelor Optice

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE 3 
1 CARACTERISTICILE FIBRELOR OPTICE 5 
1.1 Atenuarea si pierderile in fibra optica 5
1.2 Dispersia semnalului optic 8 
2 COMPONENTE OPTICE PASIVE 12 
2.1 Conectoarele detasabile. Tipurile de constructii 12 
2.2 Pierderile introduse 14 
2.3 Reflectia inversa si contactele de tipul PC, Super PC, Ultra PC, APC 20 
2.4 Exemple de conectori si prize optice. Descriere 27 
CONCLUZII 29 
BIBLIOGRAFIE 30


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Factorii care afecteaza cel mai mult performantelor fibrelor optice ca mediu de transmisie sunt atenuarea si latimea benzii. Aceste caracteristici de transmisie au o importanta majora in procesul cercetarii compatibilitatii fibrelor optice in scopuri de comunicatii. Desi latimea enorma a benzii fibrelor optice a stimulat mult dezvoltarea comunicatiilor optice prin ghizii de sticla, atenuarea mare a limitat transmisia semnalelor doar la zeci metri. Cercetarile ulterioare privind atenuarii au aratat absorbtia cauzata de impuritatile din sticla, stimuland investigarile asupra sticlelor pure pentru comunicatiile pin fibre optice. In prezent, se folosesc fibre cu pierderi de ordinul a 0,2 dB/km.
Dupa cum atenuarea determina distanta de transmisie a semnalului, dispersia limiteaza latimea benzii fibrei optice. Altfel zis, limiteaza numarul de biti ai informatiei transmise intr-o perioada data de timp. Pentru aprecierea atenuarii si a latimii benzii, precum si a elaborarilor ulterioare este necesar de studiat mai detaliat caracteristicile de transmisie ale fibrelor optice. 
In sistemele de comunicatii prin fibre optice exista anumite cerinte privind imbinarile si terminatiile ale mediului de transmisie in scopul prevenirii anumitor probleme de transmisie. Este necesar de imbinat cateva fibre pentru legaturile magistrale (de cativa kilometri), cand lungimile fibrelor disponibile de la producator sunt limitate la anumite valori. In sistemele moderne de comunicatii digitale prin fibre optice intervalele de repetare sunt destul de mari. Evident ca conexiunile fibra-fibra cu pierderi joase si distorsiuni minime ale semnalului sunt de importanta crescanda in interiorul sistemului de comunicatii, pentru a mentine spatiul de repetare necesar. Insa mai sunt si conexiunile la capetele fibrei cu sursele optice, detectorii etc.
Din aceste considerente, este necesar de indicat principalele categorii utilizate in prezent:
- imbinarile fibrei: permanente sau demontabile care se folosesc pe larg in sistemele de telecomunicatii prin fibre optice;
- conectorii simpli sau demontabili care sunt, de asemenea, un fel de imbinari ce permit cuplarea manuala rapida, precum si decuplarea fibrelor optice.
Spre deosebire de imbinarile optice este mult mai dificil de indeplinit conectori optici demontabili. Constructia conectorului trebuie sa permita conexiuni si disconexiuni repetate fara probleme de aliniere ale fibrelor optice care pot conduce la degradarea performantelor liniilor de transmisie in locul imbinarii. Pentru functionarea satisfacatoare conectorul demontabil trebuie sa asigure o aliniere precisa si reproductibila ale fibrelor optice.
1 CARACTERISTICILE FIBRELOR OPTICE
1.1 Atenuarea si pierderile in fibra optica
Fibra optica este caracterizata prin doi parametri de baza: atenuarea si dispersia. Cu cat este mai mica atenuarea (pierderile) si cu cat este mai mica dispersia semnalului care se propaga in fibra, cu atat poate fi mai mare distanta intre sectoarele de regenerare sau repetoare.
Asupra atenuarii lumini in fibra influenteaza astfel de factori, ca: pierderile de absorbtie, pierderile la dispersie; pierderile in cablu.
Pierderile la absorbtie si la dispersie impreuna sunt numite pierderi proprii, in timp ce pierderile in cablu dupa natura lor se numesc pierderi adaugatoare, fig. 1.1.


Fisiere in arhiva (1):

  • Parametrii Energetici la Conectarea Fibrelor Optice.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. Sisianu S., Sisianu T.,Lupan O., Comunicatii prin fibre optice - Chisinau: Editura ,,Tehnica - Info", 2003.
2. Doicaru V., Transmisii prin fibre optice. - Bucuresti: Ed. Militara, 1994.
3. Tabarcea R., Tehnologii noi de telecomunicatii. - Bucuresti: Ed. Militara, 1990.
4. ??????????? ?. ?., ?????????? ? ?????????-?????????? ?????.- ??????: ????? ? ?????, 1998.
5. ????????? ?. ?., ??????? ?. ?., ???????? ?. ?., ?????????? ??????? ????????. -????: ???????, 1994.
6. http://fiber-optic.narod.ru


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!