Microscopul Electronic

Extras din referat Cum descarc?

APARATUL DE FOTOGRAFIAT
Scurt Istoric:
Din totdeauna oamenii au dorit sa lase generaiilor viitoare o marturie a evenimentelor importante din viaa lor. Pentru aceasta ei au gravat, au desenat, au pictat iar la sfaritul secolului al 19-lea au fotografiat.
O camera obscura, echipata cu o diafragma reglabila formeaza o imagine rasturnata a unui obiect, mai mult sau mai puin clara i mai puin luminoasa.
Alcatuirea i funcionarea aparatului de fotografiat
Parile componente ale aparatului de fotografiat:
1. Cutia care este inchisa astfel incat sa nu patrunda lumina; pe interior este neagra pentru a evita difuzia luminii. Ea are rol de camera obscura.
2. Obiectivul este alcatuit dintr-o lentila convergenta sau un ansamblu de lentile convergente a caror distana focala este de 5 cm pentru aparatele obinuite.
3. Diafragma reglabila aflata in spatele obiectivului a carei deschidere variaza prin glisarea unor lamele montate una peste cealalta.
4. Obturatorul se afla in apropierea peliculei fotografice care impiedica patrunderea luminii atunci cand nu se fotografiaza. 
Apasand declanatorul se deschide obturatorul un timp scurt I pelicula primete lumina.
5. Sistemul de vizualizare permite fotografului sa vada ce va fotografia, sa incadreze correct I sa realizeze diferite reglaje.
6. Pelicula fotografica este un film din plastic acoperit cu un strat de granule microscopice, pe care lumina provoaca o reacie chimica cunoscuta ca descompunerea clorurii de argfint.
Imaginea va fi astfel inregistrata pe pelicula chiar daca este invizibila. Pentru a aparea imaginea trebuie sa sufere un alt tratament chimic numit developare.
Pentru obinerea unei fotografii cat mai bune trebuie indeplinite urmatoarele condiii:
- imaginea trebuie sa se formeze exact pe pelicula fotografica i sa fie cat mai clara;
- pelicula trebuie sa primeasca o cantitate de lumina bine determinata;
In acest caz inaintea fotografierii unui obiect sunt necesare cateva reglaje. Pe obiectvele unor aparate de fotografiat exista inele de reglaj:
- inelul pentru reglarea diametrului diafragmei;
- inelul de punere la punct pentru reglarea dintre obiectiv i pelicula;
- inelul pentru reglarea profunzimii campului.
Profunzimea campului este distana dintre punctul cel mai apropiat I punctul cel mai indepartat de aparat a caror imagine este clara.
Unele aparate de fotografiat sunt prevazute cu un dispozitiv pentru reglarea vitezei de obturare.
Reglarea distanei obiectiv - pelicula reprezinta faptul ca obiectul de fotografiat nu este intotdeauna la aceeai distana faa de aparatul de fotografiat . Reglarea se realizeaza prin invartirea inelului 2.


Fisiere in arhiva (1):

  • Microscopul Electronic.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!