Atenuatoare Optice

Cuprins referat Cum descarc?

2. Introducere. 3
3. Amplificatorele optice.4-13
3.1 Coeficientul (.).8
3.2 Puterea saturatiei.8-10
3.3 Influenta saturatiei (.).9
3.4 Influenta (.).11
3.5 Influenta lungimii mediului activ (amplificator).11
3.6 Sensibilitatea amplificarii la polarizarea semnalului.12
3.7 Surse de zgomot si diapazonul dynamic.12
3.8 Radiatia amplificata spontan.13
3.9 Semnalul ramas al pompajului.13
3.10 Distorsiunile la interferenta.14
4. Amplificatoare optice semiconductoare.14-22
4.1 Principiul (.).14
4.2 Tipuri de amplificatoare optice semiconductoare.15-18
4.3 Caracteristicile amplificatoarelor optice .18
4.3.1 Coeficientul de amplificare. 19
4.3.2 Nivelul zgomotului si diapazonul dynamic.20
4.4 Amplificatoarele impuls.20
4.5 Aplicatiile amplificatoarelor optice semiconductoare. 20-22
5. Concluzia .23
6. Bibliografia.24


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Factorii care afecteaza cel mai mult performantele fibrelor optice ca mediu de transmisie Bunt atenuarea si latimea benzii. Aceste caracteristici de transmisie au o importante majora in procesul cercetarii compatibilitetii fibrelor optice in scopuri de comunicatii.
Delitimea enorma a benzii fibrelor optice a stimulat mult dezvoltarea comunicatiilor optice prin ghizii de sticla, atenuarea mare e limitata transmisia semnalelor doar la zeci de metri. Cercetarile ulterioare privind atenuarii au aratat absorbtia cauzata de impuritatile din sticla, stimuland investigerile asupra sticlelor pure pentru comunicatiile prin fibre optice. In prezent, se folosesc fibre cu pierderi de ordinul a 0,2 dB/km (I].
Dupe cum atenuarea determine distanta de transmisie a semnalului, dispersia limiteaza latimea benzii fibrei optice. Altfel zis, limiteaza numarul de biti ai informatiei transmise intr-o perioada data de timp. 
Pentru aprecierea atenuarii si a latimii benzii, precum si a elaborarilor ulterioare este necesar de studiat mai detaliat caracteristicile de transmisie ale fibrelor optice. In acest capitol vom studia mecanismele ce determine atenuarea si dispersia, precum si alte efecte care au loc pe parcursul propagarii luminii prin fibre optice.
I ATENUAREA
Atenuarea - este fenomenul prin care semnalele electromagnetice isi pierd din puterea initiala (cu care au fost transmise in mediu) o data cu cresterea distantei. Acest fenomen spare din cauza faptului ca mediul de transmisie absoarbe o pane din energia semnalelor. Din acest motiv se impun limitari ale distantei pe care un semnal o poate parcurge fare a depasi un anumit nivel de degradare. Cu cat semnalul este receptionat la o mai mare distanta fate de surse, cu atat posibilitatea de a fi decodificat corect este mai mica din cauza atenuarii si a interferentelor.
Atenuarea semnalului este un factor foarte important in procesul proiectsrii sistemului de comunicatii prin fibre optice, precum si a oricaror altor sisteme de comunicatii. Deoarece receptoarele necesita ca puterea de intrare a for sa fie mai mare decat un anumit nivel minim, atunci pierderile de transmisie determine distanta maxima de transmisie pans la care este necesars restaurarea semnalului. Comunicatiile prin fibre optice au inceput se devins mai atractive cand aceste pierderi ale fibrei au fost reduse mai jos decat ale conductorilor metalici.
Principalele puncte ale sistemului de comunicatii prin fibre optice unde au loc pierderile de semnal Bunt conectorii, cuploarele de intrare, imbinarile, precum ~i in inse~i fibra optics. In capitolul dat vom cerceta doer pierderile din limitele fibrei optice, celelalte le vom studia in capitolele urmstoare. Atenuarea consts in miqorarea puterii impulsului, care are loc datorits absorbtiei luminii in fibra optice. Mentionem cs doer impuritatile din sticle absorb lumina, iar insa4i sticla nu absoarbe lumina la lungimea de unda de operare. Pe cand variatiile in uniformitatea sticlei cauzeazs doer imprsstierea luminii, care de asemenea, este dependents de lungimea de unde a luminii. In fibrele optice moderne majoritatea pierderilor au loc doer datorits imprs~tierii luminii in interiorul fibrei .
Atenuarea semnalului in interiorul fibrei optice se exprims, de obicei, in decibeli (dB). Este un termen general folosit pentru a descrie scederea puterii optice intre dour puncte, la o lungime de unda data. Deci atenuarea AT poate fi exprimats prin relatia .


Fisiere in arhiva (1):

  • Atenuatoare Optice.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!