Stilurile de Negociere Comerciala Internationala. Studiu de Caz China

Extras din referat Cum descarc?

Pe valea fluviului Huang-Go, acum aproximativ 4000 de ani se nastea o civilizatie infloritoare, mistica, ce avea sa impresioneze peste veacuri cultura europeana. Izolata in mod natural de restul Orientului: in vest, lanturi de munti dintre cei mai inalti din lume au legat-o si totodata au separat-o de vasta zona a Tibetului, in nord, gigantica constructie, Marele Zid Chinezesc, Marea Galbena in est, si Marea Chinei in sud, adapostita de un cadru geografic vast (de la munti abrupti, desert sau stepa, la imense campii fertile, jungla sau zone mlastinoase) dificultatile de acces in spatiul Chinei, i-au permis tarii sa dezvolte o civilizatie in cadrul careia influentele straine si popoarele navalitoare au fost repede asimilate.
Civilizatia din China a inceput mult mai tarziu decat cea din Orientul Apropiat, dar a supravietuit, neschimbata din anumite puncte de vedere esentiale, pana in vremurile moderne. Printre motivele carora se datoreaza acest fapt sunt: relativa izolare a tarii fata de alte civilizatii.
China nu este numai cea mai populata tara din lume, ci se poate lauda ca fiind si cea mai veche civilizatie de pe planeta. In decursul acestei lungi perioade - practic un record al istoriei omenirii - China, in fond o tara izolata, despartita de alte popoare printr-un ocean vast la est, jungle la sud, lanturi semete de munti la vest si stepe inghetate la nord, nu a fost niciodata in relatii amicale, durabile cu vreo tara indepartata. Timp de doua milenii, Imperiul Chinez a reprezentat propriul sau univers, asimiland Coreea, Vietnam si alte tari vecine si cerand altora tribut, printre care si Japoniei. Cultura sa neintrerupta s-a raspandit de-a lungul secolelor pe tot cuprinsul Asiei de Est, unde influenta sa este evidenta in muzica, dans, pictura, religie, filosofie, arhitectura, teatru, structura si gestionarea societatii si, mai presus de toate, in limba si literatura.
Occidentalii care considera China o tara apartinand Lumii a Treia, relativ inapoiata din punct de vedere al tehnologiei nesofisticate, infrastructurii razlete, igienei ingrozitoare, poluarii scapate de sub control, politicii invechite si comunicarii neadecvate, cad in capcana de a judeca gresit, de a subestima si a nu intelege forta si impactul pe care poporul chinez il are asupra vecinilor sai si, altfel spus, asupra lumii in general. China se considera Chung-Kuo - Regatul din Mijloc, centrul Universului si locul in care se pastreaza cel mai vechi stil de viata din lume. 
China isi fabrica cele mai multe produse; cultura comuna puternica ce unea locuitorii Chinei; existenta unei clase de carturari care au continuat sa indrume societatea chineza in timpul domniilor si dinastiilor.
In majoritatea tarilor, "vechiul organism social a disparut, urmele vietii de alta data nu se mai pastreaza in mod viu, traditii si forme de cultura noi le-au inlocuit pe cele vechi.In China insa, aceste solutii de continuitate exista, pot fi urmarite pe parcursul a aproape patru milenii. Traditiile, obiceiurile, formele vechi de cultura se pastreaza in modalitati de expresie evoluate, evident, dar asemanatoare celor antice. Pentru chinezi, traditia a ramas un rezervor spiritual activ. Civilizatia creata in mileniul al doilea i.e.n. in valea Fluviului Galben prezinta inca de atunci trasaturi distincte fundamental chineze; iar in scrierea chineza de azi se recunoaste stilizarea pictogramelor de pe "oasele de ghicit"de acum aproape 3500 de ani."
Dinastiile Chinei, au influentat de-a lungul secolelor cultura si civilizatia acestei tari. Astfel, cea mai veche dinastie a carei existenta este incontestabila, este dinastia Xia(sau Hia), succedata de dinastia Shang, din timpul careia dateaza inscriptiile pe oase si pe carapace de broasca testoasa. Un profund sentiment religios dateaza din aceasta epoca, bazat pe cultul stramosilor. Regele imparte tara in feude pe care le imparte familiei sale, prietenilor si unor capetenii tribale, in schimbul obligatiei de a-i furniza trupe in caz de razboi. Regele era seful cultului de stat. Se construiesc orase fortificate, fara importanta economica caci societatea chineza era una agricola, prin excelenta, iar cresterea animalelor va avea o importanta secundara de-a lungul istoriei. Cresterea viermilor fiind de mult cunoscuta, matasea devine, inca de la inceputul acestei epoci, un produs tipic al economiei chineze. 
Asadar cultura chineza a antichitatii si a epocilor urmatoare a fost o cultura infloritoare, foarte avansata in raport cu acele timpuri, deosebita prin complexitatea, dar si prin misticismul ce domina sufletul oamenilor cu ochi piezisi si cu piele galbena. Civilizatia lor a evoluat, netinand cont de marile conflicte din lumea intreaga, adapostita de un cadru geografic ce a favorizat-o si dezavantajat-o in acelasi timp, izoland-o de restul lumii. Alaturi de popoarele europene, de egipteni, chinezii au dezvoltat o cultura bogata, care a insemnat un pas imens in dezvoltarea intregului glob. Astfel, europenii, americanii, au preluat de la chinezi o serie de obiecte (tiparul, cerneala, sistemul ecuatorial folosit in astronomia moderna, orologiul mecanic, hartia), tehnici(procedeele de foraj, cresterea viermilor de matase), numerosi arbori, plante si flori(piersicul, portocalul, bujorul, etc).
De asemenea, adoptarea sau imitarea arhitecturii si gradinilor chineze, a mobilelor, picturilor si portelanurilor chineze au contribuit la rafinarea gustului artistic; iar cultul chinezilor pentru natura, cunoscut si apreciat acum de europeni prin produsele lor artistice, a contribuit la exaltarea sentimentului naturii pe care il va promova scoala romantica.
Termenul de negociere defineste un proces caracterizat printr-o succesiune de compromisuri si concesii in vederea incheierii unui acord mutual avantajos.
Este gresit sa consideram ca afacerile sunt la fel peste tot in lume.Fiecare negociator are propriul stil de negociere, care este determinat de cultura din care provine, educatia primita, personalitate, experienta, mediul familial, relatiile care il leaga de societate, organizatia din care face parte.
Cultura este un element important care influenteaza comportamentul din timpul negocierilor. Este important ca atunci cand un negociator pleaca intr-o alta tara, sa-si pregateasca un bagaj de cunostinte legate de cultura celor cu care va negocia.


Fisiere in arhiva (1):

  • Stilurile de Negociere Comerciala Internationala. Studiu de Caz China.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!