Stilurile de negociere comercială internațională. Studiu de caz Canada

Cuprins referat Cum descarc?

1. Canada pg.3 
2. Economia pg.4
3. Resurse Naturale pg.6
4. Negociere pg.8


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul 1: Canada
Canada este un stat situat in extremitatea nordica a continentului american. Ca suprafata, Canada este a doua tara a lumii ca intindere dupa Rusia, teritoriul sau fiind organizat asemenea unui stat federal, in zece provincii si trei teritorii. Este marginita la est de Oceanul Atlantic, la nord de Oceanul Arctic, iar la vest de Oceanul Pacific. La sud, se invecineaza cu Statele Unite ale Americii.
Populata la inceput in mod exclusiv de populatie aborigena, Canada a fost fondata sub forma unei uniuni de colonii britanice, unele dintre ele transformate din foste colonii franceze. Ca forma de organizare statala, Canada este, din 1867, un dominion britanic, deci o monarhie constitutionala.
In realitate, Canada si-a obtinut independenta de Marea Britanie in mod pasnic, printr-un proces gradual inceput cu intemeierea Canadei in 1867 si definitivat in 1982, cand Canada a obtinut dreptul de a-si modifica propria constitutie. Cele mai importante trei acte normative care au consolidat independenta sunt:
o British North America Act (Documentul ce ratifica independenta Canadei), 1 iulie 1867
o Statute of Westminster, 11 decembrie 1931
o Canada Act, 17 aprilie 1982.
In prezent, Canada este un stat independent, care functioneaza ca o democratie parlamentara si monarhie constitutionala bine articulata, sef al statului fiind regina Elisabeta a II-a, al carei reprezentant local este Guvernatorul General al Canadei, Michaelle Jean. Seful guvernului este primul ministru al Canadei, actualmente Stephen Harper.
Canada se autodefineste ca fiind o natiune bilingva si multiculturala. Engleza si franceza sunt ambele limbi oficiale. La inceputul anilor 1970, Canada incepe sa adopte concepte de diversitate culturala si multiculturalism, concepte pe care multi canadieni le considera astazi ca unele dintre principalele caracteristici ale tarii.
Tara industrializata si avansata tehnologic, Canada este un exportator net de energie datorita rezervelor considerabile de combustibili fosili si a generarii de energie nucleara si hidroelectrica. Economia diversificata se bazeaza mult pe abundenta resurselor naturale si a comertului extern, in special cu Statele Unite, cu care Canada are o relatie complexa si de lunga durata, relatie care poate fi descrisa ca cel mai strans si mai vast parteneriat comercial din istoria.
Capitolul 2: Economia
Canada este una dintre cele mai bogate natiuni ale lumii, membra a Oraganizatiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD) si G8. La fel ca in alte tari dezvoltate, economia canadiana este dominata de sectorul de servicii, in care lucreaza trei sferturi din populatie. Totusi, Canada este neobisnuita intre tarile dezvoltate in ceea ce priveste importanta industriilor primare, printre care cele forestiera si extractiva de titei sunt doua dintre cele mai importante ramuri industriale. Partial datorita acestui fapt, Canada este dependenta de comertul exterior, in special cu Statele Unite. Astfel, mentinerea independentei fata de Statele Unite a reprezentat intotdeauna o chestiune politica de cea mai mare importanta. Canada detine o industrie producatoare activa, cu centrul in sudul provinciei Ontario, unde industria de autovehicule este printre cele mai dezvoltate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Stilurile de Negociere Comerciala Internationala. Studiu de Caz Canada.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!