Raport de Activitate - Comunicare și Negociere în Afaceri

Extras din referat

Ma numesc Kelemen Szilard-Norbert, locuiesc in Tirgu Mures si sunt student la Universitatea"Petru Maior" Tirgu Mures , Facultatea de Stiinte Economice, Juridice si Administrative, specializarea Economia comertului, turismului si a serviciilor.
Sunt o persoana entuziasta si sunt motivat sa-mi implinesc obligatiile zilnice.
Mai mereu incerc sa tin o relatie stransa si de incredere cu membrii familiei si cu prietenii. 
Imi place sa petrec timp cu altii, mai ales cu cei care impart aceleasi idei ca ale mele.
Sunt apreciat de prieteni ca fiind de incredere si foarte saritor pentru anumite cauze comune.
Suport criticile si intotdeauna incerc sa ma adaptez situatiei, asadar conflictele pentru mine nu sunt o problema si incerc sa le rezolv cat mai repede.
Imi place sa-mi organizez viata si de fiecare data am un plan B.
Imi place sa fiu promt, sa-mi exprim parerea si sa fiu responsabil si inzestrat cu autoritate.
Din pacate am tendinta de a crede ca mereu am dreptate, nu-mi pot exprima natural sentimentele si emotiile si cateodata reusesc sa-mi ranesc prietenii folosind un limbaj insensibil.
Dupa ce am rezolvat un test la una dintre seminarele de comunicare am aflat ca am o personalitate de tip ESTJ (Extraverted, Sensing, Thinking and Judging).
ESTJ este tipul logic, analitic, greu de convins altfel decat prin ratiune. Este perseverent in atingerea scopurilor propuse, prefera rezultate concrete. isi asuma rapid riscul deciziei; uneori, neacordand suficienta atenttie examinarii de detaliu, pierde din vedere aspecte utile. Are o buna abilitate de a distinge intre ceea ce este ineficient si aspectele legate de eficienta. De aceea, se indreapta nu de puttine ori catre functii legate de conducere, de eficientizare.
Persoanele ESTJ sunt cei care preaiau situatiile sub control. Ei au o viziune foarte clara despre cum trebuie sa fie lucrurile, incat natural trec la conducere. Sunt increzatori in sine si agresivi. Sunt foarte talentati in a etapiza planurile de actiune, in a vederea ce pasi sunt necesari pentru indeplinirea unor sarcini. Pot uneori sa fie foarte critici si cu multe pretentii, asteptari si sunt capabili sa-si le exprime oricand cineva nu indeplineste standardele cerute. Dar cel putin este de apreciat faptul ca un ESTJ va comunica direct nemultumirile, fiind onest si transparent. 
Persoanele ESTJ sunt de obicei cetateni model, stalpi ai comunitatii. Le place interactiunea cu oamenii si le plac distractiile. Pot fi foarte amuzanti la petreceri sau la intalniri de familie sau intre colegii de lucru. 
Persoanele care apartin tipologie ESTJ sunt caracterizate de inalte valori sociale de ordine si structura. In timpul vietii, ele ajung sa isi dezvolte seturi de evaluari si judecati, de standarde pe care le folosesc pentru a ierarhiza sirul de evenimente sau impresii asupra lumii. Aceste standarde sunt in mod principal legate de oameni, de societate. ESTJ sunt foarte atasati de valorile si principiile lor si resping orice persoana care le-ar ataca. Ei le urmeaza neconditionat pentru ca sunt siguri ca fara aceste valori nu ar putea sa se comporte adecvat in societate. Asa cum isi creeaza propriile reguli si sunt natural lideri, tot asa si ei respecta alte autoritati si sisteme de reguli. Devin foarte aspri daca cineva incearca sa le desconsidere sistemul valoric. Succesul inseamna pentru ei a putea trai dupa propriile valori si a crea principii care sa dureze, care sa-i ajute sa abordeze adecvat si coerent orice situatie din viata.


Fisiere in arhiva (1):

  • Raport de Activitate - Comunicare si Negociere in Afaceri.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!