Profilul Negociatorului

Extras din referat Cum descarc?

Negocierea reprezinta un proces de comunicare ofensiva si defensiva in scopul incheierii unui acord mutual in legatura cu diferite necesitati sau idei.
Pornind de la premisa ca oamenii se diferentiaza prin atitudinile inascute sau dobandite, pozitive sau negative, prin educatie morala, prin puterea de vointa, prin puterea de stopare a actiunilor pripite si instinctuale, de calmare a nervozitatii, a lacomiei, de promovare a initiativei, prin cultivarea cinstei si vredniciei, prin curaj, abilitate si maiestrie, am realizat o trecere in revista a elementelor specifice si definitorii ale personalitatii negociatorului, precum si a tipologiei acestora.
1. Regulile de aur ale unui negociator
Stapanirea de sine
Emotiile pozitive, aidoma emotiilor negative, vor perturba sistemul de a gandi si comportamentele de fiecare data cand intensitatea care le guverneaza este puternica. Din momentul in care te gasesti intr-o stare emotionala intensa, creierul pare a se tulbura si se situeaza deci sub capacitatile sale reale de a produce idei. 
In schimb, cand sunteti intr-o stare psihica destinsa, calm si concentrat, resursele dumneavoastra interne si externe sunt in forma cea mai buna si deci foarte productive. Este unul dintre motivele pentru care unii campioni de nivel inalt, foarte sensibili, pot pierde un meci din cauza unui simplu acces de manie. De altfel, una dintre cele mai vechi tactici in arta purtarii unei lupte consta in destabilizarea adversarului pentru a obtine victoria mai usor. 
Astfel, pentru a fi un bun negociator, este necesar sa va dezvoltati puterea de concentrare si de stapanire de sine. Unele metode, foarte simplu de aplicat, va vor permite sa va sporiti usor capacitatile reale de concentrare si de stapanire de sine:
o respiratia,
o muzica,
o dialogul interior si buna comunicare cu sine insusi,
o zambetul: este o tehnica terapeutica universal recunoscuta ale carei efecte se resimt imediat.
Intr-adevar, de fiecare data cand zambiti, sistemul dumneavoastra nervos se destinde in mod firesc, muschii vi se relaxeaza si spiritul vi se deschide.
Lectura
Unele lecturi (cele preferate) va vor permite sa va dezvoltati facultatile de concentrare. Aceasta se explica prin faptul ca lectura este hrana spiritului.
Sporturile usoare
Inotul, crosul, gimnastica, yoga fac parte dintre acele sporturi usoare care, biologic, va incita creierul sa se destinda.
Pragmatismul
Expresia curenta "a avea un moral bun" inseamna a fi intr-o stare de spirit pozitiva, adica sa ai o incredere puternica in judecata ta si in actiunile tale. Datorita acestei convingeri pozitive va sporiti la maximum sansele de reusita, pentru ca va folositi optim resursele si facultatile intelectuale (constiente sau inconstiente). 
Fie ca e vorba de sport, de afaceri sau politica, toate victoriile si succesele se bazeaza pe un maximum de idei valoroase, pozitive. Aceasta forta este o sursa de energie umana dificil de cuantificat, dar ale carei rezultate nu mai reprezinta nici un dubiu.
In domeniul negocierii, e de la sine inteles ca sansele de reusita ale partilor vor depinde de nivelul lor de pragmatism. Fara o vointa reciproca de reusita, esecul vine de la sine. Sa fii sau sa devii pozitiv - aceasta se invata! Este o simpla chestiune de exercitiu.
O serie de experti au dovedit stiintific efectul benefic al pragmatismului in vindecarea unor maladii. Metoda Coue preconizeaza tehnica autosugestiei pentru vindecarea maladiilor psihosomatice. O alta tehnica, simplu de folosit, consta in imaginarea evenimentelor celor mai placute care il fac pe om fericit si optimist. E suficient sa le transcrieti pe o fisa de carton si sa le recititi de mai multe ori pe zi. La capatul catorva saptamani, vor fi memorizate si deci usor accesibile.
Cum s-ar putea descrie profilul negociatorului pozitiv?
P ca placut
O ca optimist
Z ca zambitor
I ca inventiv
T ca tonic
I ca influent
V ca viguros


Fisiere in arhiva (1):

  • Profilul Negociatorului.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!