Negocierea CCM

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Negotium era o activitate ce putea aduce nu doar o anume satisfactie celui care o practica, asigurandu-i dobandirea de bunuri, ci chiar o desfatare, pentru ca bunurile dobandite erau castigate prin intermediul unei activitati ce nu presupunea un efort deosebit: doar comunicarea verbala, uneori in scris, cu semenii."

In sociologie, negocierea este definita ca un "proces interactional care implica doua sau mai multe entitati sociale (persoane, grupuri, institutii, organizatii, comunitati), cu interese neomogene ca intensitate si orientare, in schimburi reciproce de informatii, schimburi reglementate de reguli implicite si/sau explicite, avind menirea de a conduce la stabilirea unui acord, la transferul unor bunuri echivalente sau, in general, la adoptarea unei solutii reciproc acceptabile pentru o problema care le afecteaza interesele."

Negocierea nu este o situatie care are loc numai intre angajator si angajat sau intre doua companii, el are loc si atunci cand cumparam un anumit bun si negociem un pret sau atunci cand un copil cere ingaduinta unui parinte intr-o anumita problema.

Foarte des intalnita este negocierea contractelor colective de munca incheiate intre patroni si reprezentantii muncitorilor. Acestea au loc anual, iar pentru a se solda cu succes pentru fiecare parte, ea trebuie pregatit din timp. Planificarea sistematica si pregatirea din timp sunt elementele-cheie ale negocierilor reusite. "Majoritatea greselilor comise in timpul negocierilor reflecta o pregatire insuficienta. Aceste greseli pot fi eliminate, sau in mare parte reduse, atragand o atentie adecvata asupra pregatirii negocierilor. Pregatirea negocierilor este indelungata si deseori complexa." In

Bibliografie:

- Deac, Ioan - "Introducere in teoria negocierii"

- C. Zamfir, L. Vlasceanu - "Dictionar de Sociologie"

- http://www.camib.com/market/negotiations.htm

- Suport de curs anul I

- M. Benta, C.R.Chereji, I. Muresanu, C. Tanul - "Procese decizionale si solutionarea amiabila a disputelor"

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Negocierea CCM.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
998 cuvinte
Nr caractere:
5 201 caractere
Marime:
12.86KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Negociere
Tag-uri:
negociere, comisie, muncitori
Predat:
la facultate
Materie:
Negociere
Profesorului:
Pop Adrian
Sus!