Negocierea CCM

Extras din referat Cum descarc?

Negotium era o activitate ce putea aduce nu doar o anume satisfactie celui care o practica, asigurandu-i dobandirea de bunuri, ci chiar o desfatare, pentru ca bunurile dobandite erau castigate prin intermediul unei activitati ce nu presupunea un efort deosebit: doar comunicarea verbala, uneori in scris, cu semenii." 
In sociologie, negocierea este definita ca un "proces interactional care implica doua sau mai multe entitati sociale (persoane, grupuri, institutii, organizatii, comunitati), cu interese neomogene ca intensitate si orientare, in schimburi reciproce de informatii, schimburi reglementate de reguli implicite si/sau explicite, avind menirea de a conduce la stabilirea unui acord, la transferul unor bunuri echivalente sau, in general, la adoptarea unei solutii reciproc acceptabile pentru o problema care le afecteaza interesele." 
Negocierea nu este o situatie care are loc numai intre angajator si angajat sau intre doua companii, el are loc si atunci cand cumparam un anumit bun si negociem un pret sau atunci cand un copil cere ingaduinta unui parinte intr-o anumita problema.
Foarte des intalnita este negocierea contractelor colective de munca incheiate intre patroni si reprezentantii muncitorilor. Acestea au loc anual, iar pentru a se solda cu succes pentru fiecare parte, ea trebuie pregatit din timp. Planificarea sistematica si pregatirea din timp sunt elementele-cheie ale negocierilor reusite. "Majoritatea greselilor comise in timpul negocierilor reflecta o pregatire insuficienta. Aceste greseli pot fi eliminate, sau in mare parte reduse, atragand o atentie adecvata asupra pregatirii negocierilor. Pregatirea negocierilor este indelungata si deseori complexa."  In


Fisiere in arhiva (1):

  • Negocierea CCM.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

- Deac, Ioan - "Introducere in teoria negocierii"
- C. Zamfir, L. Vlasceanu - "Dictionar de Sociologie"
- http://www.camib.com/market/negotiations.htm
- Suport de curs anul I
- M. Benta, C.R.Chereji, I. Muresanu, C. Tanul - "Procese decizionale si solutionarea amiabila a disputelor"


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!