Wolfgang Amadeus Mozart

Extras din referat Cum descarc?

Wolfgang Amadeus Mozart s-a nascut in 1756 in orasul Salzburg, la poalele Alpilor Austrieci. Inca de la varsta de 7 ani, tatal sau l-a dus intr-un turneu european. Astfel i s-a ivit ocazia sa se intalneasca cu personalitati importante, precum Johann Christian Bach (fiul marelui Johann Sebastian). Concertele foarte tanarului Mozart nu au mai avut o asa mare priza la publicul cautator de senzatii, de aceea ultimul sau turneu, in 1776, la Paris nu i-a mai adus succesul scontat. Cand a murit mama lui, cea care-l insotea in turnee, cariera de copil minune a lui Mozart a luat sfarsit, dar s-a nascut un compozitor matur.
Contrar altor mari compozitori, Mozart nu a revolutionat formele muzicale, ci a creat un stil aparte, de o frumusete neintrecuta. In anul 1779, a terminat marea Simfonie concertanta pentru vioara, viola si orchestra, dupa care a primit o alta comanda pentru compunerea unei ,,opera seria" la Teatrul Curtii din Munchen.


Fisiere in arhiva (1):

  • Wolfgang Amadeus Mozart.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!