Shakira

Extras din referat Cum descarc?

Shakira Isabel Mebarak Ripoll s-a nascut pe 2 feb. 1977 in Barranquilla, Columbia. Ea este singurul copil al Nidiei del Carmen Ripoll Torrado, o columbiana cu origini italo-catalane si al lui William Mebarak Chadid, un catholic macedo-libanez, nas-cut in America. Tatal ei a mai avut opt copii dintr-o casatorie anterioara.
Shakira, care in limba araba inseamna multumitor, a fost astfel botezata dupa bunicul din partea tatului. Mare parte din copilarie a petrecut-o in Barranquilla, crescand in mijlocul unor comunitati libaneze, italiene si evreiesti.
Shakira a scris prima sa poezie, intitulata La Rosa de Cristal, cand avea doar patru ani. Dupa ce a primit in dar o masina de scris, ea a inceput sa scrie in mod constant poezii. Poeziile sale au inspirit-o mai tarziu in melodiile sale de success. La varsta de opt ani, dupa ce un frate vitreg de-al ei a decedat intr-un accident de motocicleta, Shakira a compus primul ei cantec, Tus Gafas Escuras. Intre 10 si 13 ani, Shakira a fost invitata la mai multe evenimente in Barranquilla, castigandu-si reputatie in zona. Cam in acesta perioada a intalnit-o pe directoarea unui teatru din zona, Monica Ariza, care a fost impresionata de ea si a incercat sa o ajute in cariera. In timpul unui zbor de la Barranquilla catre Bogota, Ariza l-a convins pe direc-torul executiv al Sony Music Columbia, Ciro Vargas, sa organizeze o auditie pentru Shakira in holul unui hotel. Aceasta a cantat trei melodii pentru directorii de la Sony Music, impresionandu-i indeajuns cat sa ii ofere un contract de inregistrare pentru trei albume.
Albumul de debut al Shakirei, Magia, a fost inregistrat la Sony Music in 1991, cand avea doar 15 ani. Albumul nu prea a mers bine, fiind vandut in mai putin de 1 000 de copii.
Urmatorul album, Peligro, a fost scos pe piata in 1993, dar Shakira nu a fost multumita de rezultat. Albumul a fost mai bine primit decat Magia, chiar daca a fost considerat un insucces commercial, pentru ca Shakira a refuzat sa ii faca reclama. Desi putini o cunosteau in afara Columbiei natale, Shakira a fost invitata sa evo-lueze la Festivalul International Vina del Mar din Chile, in februarie 1993. Festivalul dadea cantaretilor latino-americani in devenire o sansa de a-si promova piesele. Shakira a cantat balada Eres si a castigat locul al treilea. Unul din membrii juriului care au votat pentru Shakira a fost Ricky Martin, care avea la acea vreme 20 de ani si a ramas impre-sionat de prezenta si de vocea Shakirei. Dupa aceasta, Shakira a decis sa ia o pauza cu inregistrarile pentru a putea absolvi liceul.
Shakira s-a intors in studiouri in 1995, folosind influente muzicale din mai multe tari si avand o orientare catre stilul lui Allanis Morissette, care ii vor marca urmatoarele albume.
In aceasta perioada albumul Pies Descalzos i-a adus o mare reputatie in America Latina, fiind vandut in peste cinci milioane de copii.
Albumul The Remixes s-a vandut in peste un million de copii, si ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Shakira.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!