Robert Schumann

Extras din referat Cum descarc?

ALINA BONCAN: S-a nascut pe 8 iunie 1810 la Zwickau, Germania. Tatal sau era un editor, iar copilaria sa a fost indreptata in mod egal catre cultivarea in domeniul literaturii si in cel muzical. El insusi povesteste ca a inceput sa compuna inainte de a implini sapte ani.
La paisprezece ani a scris un eseu despre estetica muzicii, dar a si contribuit la un volum editat de catre tatal sau cu titlul "Portrete ale barbatilor celebri". Aflat inca in scoala la Zwickau, citea, in afara de Friedrich Schiller si Johann Wolfgang von Goethe, pe Lord Byron si autorii greci de tragedii. Insa cea mai mare, dar si cea mai indelunga influenta literara exercitata asupra sa, a fost fara indoiala cea a lui Johann Paul Friedrich Richter, evidenta in romanele sale din tinerete, "Juniusabende" si "Selene", dintre care primul a fost completat in 1826.


Fisiere in arhiva (1):

  • Robert Schumann.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!