Orchestra Simfonica

Extras din referat Cum descarc?

Orchestra simfonica
1)Instrumente cu coarde si arcus:
Vioara este un instrument muzical cu coarde si arcus. Coardele sunt acordate in cvinte perfecte si sunt intinse peste una din fetele unei cutii de rezonanta, vibrand atunci cand arcusul este tras peste ele sau cand sunt ciupite.
Comparativ cu celelalte instrumente cu coarde si arcus (viola, violoncelul si contrabasul), vioara este cel mai mic instrument si generaza sunetele cele mai inalte.
Alti termeni populari folositi pentru vioara sunt: violina, scripca, dibla, lauta sau regional cetera.
Persoana care canta la vioara se numeste violonist sau lautar. Persoana care construieste sau repara o vioara se numeste lutier.
Viola este un instrument muzical cu coarde, la care executia se face, in mod obisnuit, cu arcusul. Viola moderna foloseste patru corzi, acordate in cvinte perfecte. Viola este al doilea membru al familiei viorii, avand un sunet mai grav decat vioara si mai acut decat violoncelul. Instrumentistul care canta la viola se numeste violist. 
Violoncelul este un instrument muzical cu coarde si arcus din familia viorii (situat ca dimensiuni si ambitus intre viola si contrabas). In mediul folcloric romanesc, violoncelul este numit broanca sau gorduna; in perioada interbelica, instrumentul era cunoscut in Romania si sub denumirea de cello (imprumut din limba engleza). Interpretul la violoncel se numeste violoncelist.
Contrabasul este cel mai mare instrument muzical cu coarde si arcus cu o larga raspandire Raportat la notarea in partitura, sunetul contrabasului este cu o octava mai jos decat cel al violoncelului. Cel mai adesea, la contrabas se canta cu mana stanga pe tastiera, iar mana dreapta trage arcusul peste corzi sau le ciupeste cu degetele (tehnica numita pizzicato).
Harpa este instrument muzical care are coarde intinse vertical si paralele cu una dintre laturile unui cadru triunghiular. Face parte din categoria instrumentelor cu coarde ciupite.


Fisiere in arhiva (1):

  • Orchestra Simfonica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!