Neoclasicismul in Muzica

Extras din referat Cum descarc?

Neoclasicismul este o miscare in arta, arhitectura si designul Europei si Americii de Nord, in secolele al XVIII-lea si al XIX-lea, caracterizata prin revirimentul stilului clasic grecesc si roman. Printre reprezentantii de frunte ai miscarii s-au numarat arhitectii Claude-Nicholas Ledoux si Robert Adam, pictorii Jacques-Louis David, Jean Ingres si Anton Mengs, sculptorii Antonio Canova, John Flaxman, Bertel Thorvaldsen si Johann Sergel precum si designerii Josiah Wedgwood, George Hepplewhite si Thomas Sheraton. 
Ca o reactie la avangarda muzicala, mereu in cautarea unor noi si revolutionare tehnici compozitionale, a unor efecte sonore socante si adeseori zgomotoase, unii compozitori s-au reindreptat catre traditia melodiei si a formei clasice. In acest sens, muzica franceza este marcata de activitatea componistica a reprezentantilor Grupului celor sase (din care faceau parte Georges Auric, Francis Poulenc, Arthur Honneger, Darius Milhaud), iar cea rusa de aceea a lui Igor Stravinski, Serghei Prokofiev, Dmitri Dostakovici, Aram Ilici Haciaturian. 
Acestora li se alatura romanul George Enescu, germanul Carl Orff, ungurul Bela Bartok. 
Igor Stravinski
(1882 - 1971)
Unul dintre reprezentantii de marca a muzicii ruse, Stravinski s-a format la Universitatea din Sankt Petersburg, sub indrumarea lui Rimiski - Korsakovn (orchestratie si compozitie), lucru ce i-a marcat profund viitorul carierei sale. Serghei Diaghilev i-a fost alaturi


Fisiere in arhiva (1):

  • Neoclasicismul in Muzica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!