Previzualizare referat:

Extras din referat:

MADONNA Louise Veronica Ciccone s-a nascut pe data de 16 August 1958 in Rochester, Statul Michigan, SUA. Mama ei, Madonna Fortin Ciccone, a decedat din cauza unui cancer la san cand Madonna avea numai 6 ani. In liceu, Madonna a fost o eleva de nota 10. A urmat cursuri de dans si teatru si, pentru o scurta perioada, a urmat cursurile Universitatii din Michigan deoarece a castigat o bursa la terminarea liceului.

In 1977 a ajuns la New York unde a luat studiat dansul, ajutata de coregraful Alvin Ailey. In acelasi timp a lucrat si ca manechin. Doi ani mai tarziu, Madonna s-a mutat in Franta pentru a lucra la un spectacol impreuna cu solistul Patrick Hernandez. Acolo l-a intalnit pe Dan Gilroy, iar cand s-a intors la New York, cei doi au pus bazele formatiei Breakfast Club, Madonna cantand la tobe. In 1980, impreuna cu bateristul Steve Bray din Detroit, a format trupa Emmy. Impreuna au creat melodii dance, care le-au adus un contract cu casa de discuri SIRE.

Avandu-l pe DJ-ul Mark Kamins drept producator, Madonna a inregistrat piesa "Everybody" - un succes rasunator al anului 1982 in SUA. De pe scena muzicii dance, a trecut la muzica pop cu melodia "Holiday", scrisa si produsa de John 'Jellybean' Benitez. "Holiday" a ajuns in US TOP 20 in 1984, in acel an ajungand si in primele 10 piese europene. Deja ajunsese un star, iar stilul si atitudinea sa erau cunoscute peste tot, mai ales datorita succesului pe care l-a avut in 1984 cu single-ul "Like A Virgin". Acesta a fost primul sau No.1 din Statele Unite. Urmatorul single ce a ajuns pe primul loc in SUA a fost "Material Girl", al carui videoclip a adus in fata publicului o imagine noua a Madonnei. Datorita acestei melodii, Madonna este etichetata si azi ca fiind "the material girl".

Intre anii 1985 si 1987, Madonna a avut mai multe superhituri consecutive: "Crazy For You" scrisa de fostul colaborator al formatiei Carpenters - John Bettis; "Into The Groove" compusa de Steve Bray; "Dress You Up";

"Papa Don't Preach"; "True Blue"; "Open Your Heart"; "La Isla Bonita". Datorita numarului mare de succese, urmatorul single "Who's That Girl"(1987) a fost inclus pe coloana sonora a filmului cu acelasi nume - in film joaca si Madonna alaturi de Sir John Mills; comedia nu a fost primita prea bine de public.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Madonna.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 354 cuvinte
Nr caractere:
7 062 caractere
Marime:
214.43KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Educatie Muzicală
Tag-uri:
madonna, Biografie, muzician
Predat:
la gimnaziu
Sus!