Previzualizare referat:

Extras din referat:

ABBA este un grup cu o cariera fabuloasa,desfasurata intre anii 1972 si 1983,grup format din suedezii Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus , Agnetha Faltskog si norvegianca Anni-Frid Lyngstad.

Cei patru stau in fruntea topurilor de la jumatatea anilor `70 pana la inceputul anilor 80,iar numele ABBA vine de la initialele celor patru componennti ai trupei.

ABBA isi castiga repede popularitatea in toata lumea datorita pieselor usor de retinut si fredonat,a versurilor simple si a soundului care aduce cele doua voci feminine in perfecta armonie.

Pe masura ce popularitatea lor creste,cei patru concerteaza in lungi turnee in Europa,America de Nord si Australia,iar fanii,asa numitii "ABBAholici",ii urmeaza peste tot pe unde au spectacole.

Benny si Frida, dar si Bjorn si Agnetha se casatoresc si totul pare sa fie un basm devenit realitate.Mai tarziu,la apogeul succesului ABBA,cele doua casnicii se destrama,fapt care incepe sa se resimta si in muzica trupei.

ABBA ramane una dintre trupele care se difuzeaza in continuare la radio si una dintre trupele cu cel mai mare succes comercial din toate timpurile,cu vanzari ce depasesc 400 de milioane de discuri in toata lumea.Inca se mai vand in milioane de exemplare in fiecare an.

Suedezii formeaza,deasemenea,prima trupa europeana care au parte de un succes consistent in tarile vorbitoare de limba engleza,precum Marea Britanie,Statele Unite,Canada,Irlanda,Africa de Sud,Australia si Noua Zeelanda.

Benny Andersson,nascut in Stockholm,la 16 Decembrie 1946,era membrul unei trupe foarte populare in Suedia, The Hep Stars,trupa ce canta coveruri dupa hituri internationale.Canta la clape,iar la un momentdat,a inceput sa cante propriile compozitii care ajung pe primele locuri in tara natala in a doua jumatate a anilor 60.

Bjorn Ulvaeus,nascut in Gothenburg,la 25 Aprilie 1945,isi incepe cariera muzicala la varsta de 18 ani,ca solist al grupului The Hootenanny Singers,o trupa axata pe folk.Incepe sa compuna piese in limba engleza,iar apoi are o scurta cariera solo.

Trupele celor doi se intalnesc de cateva ori in spectacole comune,iar Benny si Bjorn decid sa colaboreze la cateva piese in 1966. Stig Anderson,managerul celor de la The Hootenanny Singers si fondatorul companiei Polar Music,vede potentialul celor doi si ii incurajeaza sa lucreze in continuare impreuna.

Agnetha Faltskog,nascuta la 5 Aprilie 1950 ,are un hit de no.1 in Suedia la varsta de 17 ani.O cunoaste pe Anni-Frid Lyngstad in timpul unei emisiuni televizate,iar pe Bjorn Ulvaeus at a c,in timpul unui concert,cateva luni mai tarziu.

Anni-Frid Lyngstad,nascuta la 15 Noiembrie 1945 in Norvegia,canta inca de la varsta de 13 ani in diverse trupe dance sau jazz.Benny Andersson devine producatorul ei in 1971,iar Anni-Frid,"Frida" pentru apropiati il cunoaste si pe

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Istoria ABBA.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 833 cuvinte
Nr caractere:
14 643 caractere
Marime:
16.99KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Educatie Muzicală
Tag-uri:
trupa, muzica
Predat:
la liceu
Profil:
Artistic
Specializare:
Muzică
Profesorului:
Jigmond Robert,Dascau Geanina
Sus!