George Enescu

Cuprins referat Cum descarc?

I. VIATA MARELUI COMPOZITOR ROMAN GEORGE ENESCU
1.DESCOPERIREA GENIULUI MUZICAL
2. PERIOADA STUDIILOR
II. CAPACITATILE IN DOMENIUL MUZICAL
1.INTERPRET (VIOLONIST)
2.COMPOZITOR
3.DIRIJOR
4.PEDAGOG
III. IMPLICAREA IN DIVERSE ACTIVITATI MUZICALE
IV. BIBLIOGRAFIE


Extras din referat Cum descarc?

I. VIATA MARELUI COMPOZITOR GEORGE ENESCU
1. Descoperirea geniului musical
S-a nascut la 19 august 1881 in nordul Moldovei, satul Liveni-Varnav, langa Dorohoi, imaginile si traditiile acestor locuri il vor influenta pe Enescu in toata creatia sa servindui drept un fundament, un punct de plecare in muzica. Provine dintr-o familie unde muzica avea loc de cinste: strabunicul Enea Galin era cantaret la strana inzestrat cu o voce deosebita. Bunicul, Gheorghe Enescu, preot, deci si el inzestrat cu o voce uimitoare. Tatal, Costache Enescu mostenise talentul vocal al stramosilor sai dar nu a dorit sa practice fiind invatator apoi agricultor.
George Enescu era singurul copil al lui Costache si Maria deoarece doi frati mai mari murisera de mici iar alti cinci in urma molimii din 1878. Primele indrumari muzicale le-a primit de la parintii sai si de la un vestit lautar, Nicolae Chioru. Copil fiind indragea muzica lautarilor din sat executand si el acasa aproape cu exactitate, pe un instrument creeat de el melodiile ascultate, astfel incat parintii sunt indrumati sa il duca la Iasi pentru a fi ascultat de profesorul si compozitorul Eduard Caudella, dascal ce il va invata notele si ii va aprecia inclinatiile deosebite catre muzica.
2. Perioada studiilor
La numai cinci ani, Enescu va compune prima sa lucrare "Tara Romaneasca", opera de doisprezece masuri pentru pian si vioara. Indemnat de Caudell va pleca la Viena in 1888 unde va avea parte de educatie muzicala vasta studiind alaturi de marii comopozitri ai vremii. La Viena va locui la Joseph Hellmesberger-Jr., fiul directorului Conservatorului, de asemenea un interpret al acelor timpuri. 
La 24 iulie 1889 apare pentru prima oara in public la Slanic, ca interpret demonstrand veleitati de virtuos violinist. 
In doi ani termina studiul obligatoriu de trei ani al viorii si va incepe studiul superior avandul ca profesor pe Joseph Hellmesberger-Jr iar armonia, contrapunctul si compozitia fiindu-i predate de profesorul Robert Fuchs. In capitala franceza a gasit un mediu artistic si intelectual care avea sa ii stimulze facultatile muzicale native. Printesa Bibescu l-a introdus in cercurile muzicale, l-a prezentat lui Saint-Saens, ca si lui Edouard Colonne, care a dirijat in 1898 prima auditie a "Poemei romane".
Isi va finaliza studiile obtinand calificativul "excelent", calificativ obtinut foarte greu.


Fisiere in arhiva (1):

  • George Enescu.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. Larousse- Dictionar de Mari Muzicieni- Ed. Univers encyclopedic 2000
2. Ion Sarbu- Vioara si maestrii ei de la origini si pana azi- Ed. Porto-Franco, Galati, 1994
3. George Enescu- Viata in imagini- Ed. Muzicala a Uniunii Compozitorilor din RPR, 1961


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!