Tăierea și prelucrarea cu jet abraziv

Extras din referat Cum descarc?

Caracterizare procesului
Jetul abraziv se intrebuintheze pentru o varietate foarte mare de curatare a suprafetelor si taierea acestora in special implicand materialele de natura metalica. Nisipul este cel mai mult folosit in taierea si curatarea suprafetelor cu jet abraziv. Alte materiale abrazive cunoscute sunt: zgura de carbune, zgurile de otel, minerale abrazive, metalice abrazive si sintetice abrazive. Industriile care folosesc acest procedeu includ industria constructiilor de nave maritime industria automobilelor si alte industrii care implica pregatirea de suprafatha si taierea cu jet abraziv. Majoritatea santierelor navale nu mai folosesc nisipul ca material abraziv datorita concentratiei de silicoze o condithie cauzata de expunerea respiratoare la silicea cristalina. 
Descrierea procesului 
Urmarind partile pe scurt vom face o descrierea a tipurilor de abrazive, metode de taiere si tehnicile de control de praf de obicei folosite in aer liber la teierea si curatarea suprafetelor cu jet abraziv.
Tipuri de materiale abrazive
Materiale abrazive sunt in general clasificate in urmatoarele categorii: nisip, zgura, alicea de metal sau nisipul sintetic sau altele.
Pretul si proprietatile asociate cu materialul abraziv dicteaza aplicabilitatea procedeului.
In continuare vom discuta despre clasele generale de materiale abrasive.
Nisipul de silice este de obicei folosit pentru taierea abraziva in spatiile deschise . Nisipul abraziv are mai degraba un ritm ridicat al unei pene in functhionare, care poate sa aiba drept rezultat generareia de praf substantiala. Trebuie avuta in vedere expunerea muncitorului atunci cand se face prelucrarea cu jet abraziv.
Carbune si zgurile de otel sunt de obicei folosite pentru taiere cu jet abraziv la santiere . Zgura de carbune se obtine de la carbunele ars folosit la boilerele de utilitate, este de obicei o zgura folosita
Avantajul zgurii de carbine consta in coninutul mic de silice , dar elimina alte impuritathi contaminatoare, incluzand impuritathile din aer riscante.
Metalic abraziv include nisipul de alice format de alice de othel, si focul de otel. Alicea de othel de fonta este dura si fragila si este creata pulverizand fonta topita in o baie de apa. Nisipul de fonta este caracterizata prin supradimensiunea coplesiitoare si forma de tipar de particula neregulata in timpul fabricarii de alicea de otel de fonta. Alicea de otel este creata sufland otelul topit. Alicea de fonta nu este tare precum alicea de othel in stare turnata, dar este mult mai durabila. Aceste materiale sunt adunate si refolosite.


Fisiere in arhiva (1):

  • Taierea si Prelucrarea cu Jet Abraziv.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!