Limită de Detecție LOD

Extras din referat Cum descarc?

Limita de detectie (LOD) este concentratia minima masurabila, cu un nivel de incredere specificat, a unui element chimic care produce un semnal egal cu de trei ori abaterea standard experimentala a zgomotului de font. 
Analiza cantitativa reprezinta calcularea concentratiilor compusilor chimici sau a compozitiei probei din datele pick-urilor componentilor (arie, inaltime) si ale componentilor de referinta. 
Limita de cuantificare (LOQ), sau de concentrare la care rezultatele cantitative pot fi raportate cu un grad ridicat de incredere, pot fi de asemenea determinate fie brin abordare.
LOQ matematic este definit ca fiind egal cu de 10 ori deviatia standard a rezultatelor pentru o serie de replici utilizate pentru a determina o limita de detectie justificata.
Limitele de cuantificare sunt matrice, metoda, si analitului specifice.
Metoda de limitele de detectie sunt determinate statistic valori care definesc cat de usor masuratori de o substanta printr-un protocol analitic specifice pot fi distinse din masuratori de un gol (zgomot de fond).
Definitia Departamentului de limita de detectie, necesita clarificari de cand un rezultat este "statistic diferit" de la un gol. Procedura de metoda limitelor de detectie stabileste limita de detectie la un nivel de incredere de 99%, potrivit SUA.
EPA(Environmental Protection Agency's) defineste metoda limitelor de detectie ca concentrarea "minim de substanta care pote fi masurata si raportata cu 99% incredere ca concentratia de analit, este mai mare decat zero, si este determinata din analiza unui esantion intr-o matrice care contine un analit dat.
Statistic, intervalul de incredere de 99% inseamna ca orice substanta detectata la o concentratie egala cu metoda limitelor de detectie este de 99% ar putea sa fie prezenta la o concentratie mai mare decat zero.
De asemenea, inseamna ca exista o sansa de 1% ca o substanta detectata la MLD va fi luata in considerare (fals) "prezent" atunci cand, in realitate, a concentratiei reale analitul este zero.Aceasta situatie este cunoscuta ca un rezultat pozitiv fals, sau de tip I eroare-decizie, precum si procedura de metoda limitelor de detectie este menite sa protejeze impotriva, a face acest tip de eroare
Metoda limitelor de detectie este o statistica, mai degraba decat un concept chimic si este destul de posibil ca o substanta poate fi "detectata" la concentratii mult mai jos de metoda de detectare limita.
De asemenea, metoda limitelor de detectie nu ne spune nimic despre incertitudinea numerica a rezultatelor analitice. Se presupune ca, deoarece o substanta a fost detectata la o concentratie egala sau mai mare de metoda limitelor de detectie, aceasta substanta este de 99% ar putea probabil sa fie prezenta si cantitativ valoare este "cea mai buna estimare disponibila" de adevarata valoare. Incertitudinea cantitativa intr-o valoare raportata exista intr-o masura mai mare sau mai mica in toate datele analitice, si trebuie sa fie contabilizate cu informatii suplimentare de control al calitatii.
Metoda de limitele de detectie sunt de obicei calculate cu ajutorul apei ca reactiv tinte cu analit de interes, desi ele pot fi, de asemenea, determinate in matrici specifice cum ar fi apelor uzate sau soluri folosind aceeasi procedura. Reactiv metoda limitelor de detectie apa poate fi descris ca "limitele de cel mai bun caz", precum si limitele de detectie realizabil in esantioanele de curate, nu pot fi analitic realizabil in alte matrice. Cu toate acestea, calcularea lei in apa reactiv este utila pentru compararea limitele de detectare, printre multe laboratoare. Anumite permise pot solicita ca metoda limitelor de detectie se calculeaza pentru esantion de matrice unica, si metoda limitelor de detectie calculeaza folosind aceste matrice pot sau nu pot fi comparabile cu alte matrice si laboratoare. Laboratoarele care analizeaza matrici specifice in mod constant, cum ar fi un laborator municipal de tratare a apelor uzate facilitate de testare a plantei efluentului, sunt incurajate pentru a calcula metoda limitelor de detectie matrice specifice. Deoarece datele utilizatorului nu stie neaparat modul in care o metoda limitelor de detectie a fost calculat, este important sa se precizeze unitatile corespunzatoare (mg / L sau ug / L) si de tip matrice cu toate datele metoda limitelor de detectie raportate.
Metoda limitelor de detectie sunt o masura relativa a performantei unui anumit laborator, metoda sau analist. Standardizarea in raportare a datelor imbunatateste semnificativ capacitatea managerilor de resurse sa interpreteze si sa analizeze informatiile, pentru ca este comparabila. 
La iesirea din coloana gascromatografice exista conditii optime de masurare pentru multe tipuri de detectoare deoarece aici ies pe rand substante gazoase pure cu o dilutie ideala realizata cu un gaz inert. Pentru identificari calitative este indicat folosirea de spectrometre la iesirea gazcromatografelor. Cele mai utilizate combinatii sunt: gazcromatograf- spectrometru de masa ( GC-MS) sau gazcromatograf- spectrometru in infrarosu cu transformata Fourier (GC-FTIR). Pentru analiza cantitativa probelor(probe a caror compozitie calitativ este deja cunoscut ) s-au impus citeva detectoare utilizate la ora actual la scara mare acestea se clasifica dupa principiul lor fizic in:
CARACTERISTICILE DETECTOARELOR
La iesirea din coloana gascromatografice exista conditii optime de masurare pentru multe tipuri de detectoare deoarece aici ies pe rand substante gazoase pure cu o dilutie ideala realizata cu un gaz inert. Pentru identificari calitative este indicat folosirea de spectrometre la iesirea gazcromatografelor. Cele mai utilizate combinatii sunt: gazcromatograf- spectrometru de masa ( GC-MS) sau gazcromatograf- spectrometru in infrarosu cu transformata Fourier (GC-FTIR). Pentru analiza cantitativa probelor(probe a caror compozitie calitativ este deja cunoscut ) s-au impus citeva detectoare utilizate la ora actual la scara mare acestea se clasifica dupa principiul lor fizic in:
-Detectoare sensibile la variatie de concentratie
-Detectoare sensibile la variatie de debit masica
La detectoarele sensibile la variatie de concentratie semnalul electric al detectorului este proportional cu concentratia momentana a substantei din volumul din imediata vecinatate a detectorului. La un detector sensibil la variatie de debit masic semnalul electric al detectorului este propor ional cu debitul masic (Mi), adic cu masa de substanta ce trece in unitatea de timp prin dreptul detectorului. Detectoare sensibile la variatia de concentratie sunt influentate de debitul de gaz purtator motiv pentru care debitul de gaz purtator trebuie reglat automat in vederea mentinerii constante a valorii lui. Influenta debitului de gaz purtator nu se manifesta la detectoarele sensibile la variatie de debit masic.


Fisiere in arhiva (1):

  • Limita de Detectie LOD.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!