Bilanțul termic al agregatelor încălzite indirect prin rezistență electrică

Extras din referat Cum descarc?

Norme generale de protectia muncii si de prevenire si stingere a incediilor 
Se impune ca pe timpul desfasurarii lucrarii de laborator sa se respecte normele de protectia muncii. Acest lucru presupune executarea lucrarii de laborator conform procedurii si sub indrumarea tehnicianului care supravegheaza exploatarea instalatiei utilizata, a utilajelor si aparatelor de masura si control specifice lucrarii, conform prescriptiilor de exploatare ale acestora si a indicatiilor primite de la tehnicianul de laboratorul.
Cuptoarul este prevazut cu un dispozitiv de decuplare si control de la reteaua electrica. La introducerea sau scoaterea pieselor din cuptor se vor utiliza manusi de protectie, avand grija sa nu se atinga rezistorii care se pot deteriora prin lovire. La partile care se afla sub tensiune se vor lua masuri de protejare si izolare. Este interzisa comutarea transformatorului pe o alta treapta de reglaj, decat treapta de reglaj fixata de tehnicianul de laborator.
1. SCOPUL LUCRARII : Prezenta lucrare, de intocmire in laborator, a bilantului termic al unui cuptor electric cu rezistenta, folosit pentru incalzirea unei piese din otel, se efectueaza in scopul identificarii consumurilor energetice ale agregatului.Intocmirea bilantului termic este obligatoriu pentru proiectarea si exploatarea tuturor agregatelor termice. Bilantul se intocmeste obligatoriu pentru toate tipurile de cuptoare electrice (folosite pentru incalzire sau topire) cu scopul: 
1. de a determina consumul de energie electrica;
2. de a determina puterea electrica instalata;
3. cuptoarele in exploatare pentru analiza functionarii lor termice; 
4. de stabilire a performantelor agregatelor termice, la receptia acestora si se intocmeste pentru sarcina maxima la care lucreaza acestea in mod obisnuit.
Avand in vedere starea agregatului este indicat sa se intocmeasca bilantul termic pentru starea buna (dupa reparatia capitala), starea normala (intre reparatii), starea rea ( inainte de reparatii ). In mod obligatoriu trebuie intocmit bilantul pentru starea normal.
2. PRINCIPII TEORETICE 
Consumul de energie se calculeaza pe baza bilantului termic al agregatului, care este o forma particulara a principiului conservarii energiei . Elementele de referinta asociate bilantului termic sunt : conturul de bilant, unitatea si temperatura .
oConturul de referinta (conturul de bilant) reprezinta suprafata inchisa asociata agregatului termic fata de care se considera intrarile si iesirile de energie termica. Aceasta corespunde cu caracterul fizic al cuptorului sau instalatiei termice .
oUnitatea de referinta (unitatea de timp) reprezinta perioada de timp pentru care se intocmeste bilantul termic. La agregatele termice cu mers continuu unitatea de timp este ora de functionare iar la cele cu mers discontinuu, ciclul de functionare .
oTemperatura de referinta reprezinta temperatura la care se iau in calcule componentele bilantului termic ( t0 = 0oC in conditii normale sau t0 = 15oC in conditii standard).
Bilantul termic fiind o forma particulara a bilantului energetic are la baza principiul conservarii energiei si este prezentat, prin urmatoarea ecuatie:
Bilantul termic tine cont de toate formele purtatoare de energie care intra si ies din conturul de bilant , fiind exprimat prin relatia :
?Qi = ?Qe (1)
in care :
Qi si Qe sunt cantitatile de caldura intrata, respectiv iesita din conturul de bilant , in kJ/ur .


Fisiere in arhiva (1):

  • Bilantul termic al agregatelor incalzite indirect prin rezistenta electrica.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!