Aliajul Dur SP700

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE
1. NOTIUNI TEORETICE 
2. COMPOZITIA CHIMICA 
3. MICROSTRUCTURA SI PROPRIETATILE MECANICE 
4. PRELUCRABILITATEA ALIAJULUI SP-700
4.1. Prelucrabilitatea la cald
4.2. Prelucrabilitatea la rece
4.3. Deformarea superplastica (SPF) si difuzia prin contact (penetratie)-DB.
5. PRODUSE SI APLICATII
6.CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Desi Ti-6A1-4V este cel mai folosit aliaj de titan, problemele de fabricatie exista datorita aplicabilitatii reduse, asociate cu susceptibilitatea ridicata de fisurare. Se poate aplica o tehnologie noua de formare, insa temperatura de lucru ceruta este de 9000C care la randul ei duce la alte dezavantaje: sunt necesare materiale de aliere scumpe, iar temperatura ridicata la care lucreaza, le scurteaza durata de functionare, in timp ce costurile energetice sunt ridicate.
Aliajul SP-700 cu structura alfa si beta + beta titan a fost creat pentru a imbunatati aplicabilitatea si proprietatile mecanice ale aliajului traditional cunoscut Ti-6Al-4V. Proprietatile speciale includ superplasticitatea, durabilitatea si rezistenta la uzura. Cu o structura extrem de fina si o temperatura scazuta beta transus, SP-700 manifesta caracteristici ultrareduse la presiune si poate in consecinta sa fie deformat superplastic la temperaturi in jur de 7750C, cu peste 1000C mai scazute decat temperaturile necesare pentru Ti-6A1-4V. Aceasta temperatura scazuta la procesare mareste durata de viata a elementelor de aliere si reduce atat costurile, cat si degradarea aliajului datorita expunerii la temperaturi inalte. SP-700 se poate trata usor termic si se obtine o resiztenta la tractiune de peste 1200 MPa prin punerea in solutie. In plus, SP-700 poate fi prelucrat si la rece (cum ar fi rularea si matritarea) atunci cand este normalizat la 8000C.
1. NOTIUNI TEORETICE
Aliajele de titan au fost folosite cu succes de multi ani in cateva domenii industriale. Aerospatiul, fabricile de produse chimice, centralele atomice si echipamentele auto le-au folosit pentru valoarea ridicata putere-densitate, excelentele proprietati la temperaturi ridicate si pentru buna rezistenta la coroziune. Dintre toate aliajele de titan disponibile comercial, Ti-6A1-4V este folosit cel mai des. Totusi, Ti-6A1-4V are inca aplicatii limitate in domeniile non-aerospatiale, in comparatie cu titanul Pur Comercial (CP), aliajele de aluminiu sau otel. Motivele pentru toate acestea sunt:
- Aplicabilitatea scazuta la caldura, cu un interval de temperatura de prelucrare prea ridicat si prea ingust (3);
- Aplicabilitatea scazuta la rece, care interzice efectiv prelucrarea la rece;
- Calibilitate redusa, care adesea nu este consistenta (4);
- O temperatura superelastica de deformare, in jur de 9000C, din care rezulta si un invelis de amestec si in consecinta costuri de energie excesive.
Cu toate acestea, mai multe aplicatii exigente au creat necesitatea unor noi aliaje de titan care au marit aplicabilitatea atat pentru temperaturile ridicate cat si pentru cele ambiente si de asemenea au imbunatatit tratamentul termic, in particular obtinandu-se o duritatea mult mai buna. (1)


Fisiere in arhiva (1):

  • Aliajul Dur SP700.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!