Alegerea Regimurilor de Prelucrare prin Eroziune Electrochimica

Extras din referat Cum descarc?

Printre parametrii electrotehnologici care influenteaza marimea interstitiului de lucru , siguri sunt aceia ale caror valori permit programarea instalatiilor de prelucrare electrochimica , asupra carora operatorul poate actiona direct; este foarte buna astfel buna cunoastere a influentelor care pot duce la stabilirea valorilor optime, in functie de rezultatul dorit.
Relatia de independenta este de forma:
Xo = [(U-?U) *?*A / s*cos?*z*F*?p]*?F
Rel 10.1
Unde: - s - este viteza de avans al electrodului-scula in directia piesei , si care este chiar viteza de avans al capului port-electrod pentru masina cu masa fixa sau viteza de avans a mesei pt masinile cu cap port-electrod fix;
U- tensiunea la borne aplicata intre electrodul-scula si piesa legati la generatorul de curent continuu;
?U- pierderile de tensiune datorita fenomenelor de pasivizare si polarizare (piesa - anod si electrod - scula - catod) ;
? - conductivitatea electrica a electrolitului ;
A/Z - valenta gram a materialului prelucrat ( piesa/ anod);
?p- densitatea materialului prelucrat (piesa/ anod);
? - unghiul pe care l face normala la suprafata piesei prelucrate cu directia avansului capului port - electrod intr un anumit punct;
?F- randamentul dizolvarii anodice in raport cu legea lui Faraday ( F constanta lui Faraday echiavaleaza cu o cantitate de electricitate de 96500 de coulombi).
Parametrii principali ai conducerii instalatiei
Tensiunea U aplicata intre electrodul-scula si piesa , la fel ca si viteza de avans, s a capului port- electrod sunt 2 parametri principali ai conducerii instalatiei de prelucrare electrochimica , a caror valoare este usor reglabila de catre operator . Practic , variatia tensiunii de prelucrare si a vitezei de avans este obtinuta , de ex, cu ajutorul unui potentiometru sau a unui comutator cu mai multe pozitii. Influenta tensiunii de prelucrare si a vitezei de avans asupra marimii insterstitiului se deduce din expresia prezentata anterior, in fucntie si de ceilalati parametri ai prelucrarii.
s- creste x creste
s- scade x scade
U creste x creste
U scade x scade
Desi viteza de avans creste, iar toti ceilalti parametri raman neschimbati, insterstitiul piesa - scula are tendinta sa scada.
Desi tensiunea prelucrarii este amiplificata, iar toti ceilalati parametri raman neschimbati, interstitiul de prelucrare are tendinta sa creasca.
Conductivitatea electrolitului
X creste x creste
X scade x scade


Fisiere in arhiva (1):

  • Alegerea Regimurilor de Prelucrare prin Eroziune Electrochimica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!