SC SCIL SA Dambovita

Extras din referat Cum descarc?

Industrializarea laptelui Dambovita. Pana la impartirea teritoriala a tarii in judete a functionat ca Oficiul Raional Targoviste al Intreprinderii de Colectare si industralizarea Laptelui Prahova. In anul 1967, impreuna cu alte intreprinderi de profil alimentar au fost unificate sub denumirea de IAD ( Industria Alimentara Dambovita), transformandu-se ulterior in Intreprinderea de Industrializare a laptelui, avand ca sfera de activitate colectarea si industrializarea laptelui.
Incepand cu anul 1990, prin HG1353/27.12, intreprinderea de Industrializare a Laptelui Dambovita si-a obtinut identitatea odata cu transformarea in Societatea Comerciala de Industrializarea Laptelui Dambovita. Resursele de materie prima colectate prin activitatea proprie au fost industrializate in unitatile proprii si datorita castigarii pietei de desfacere atat in municipiul Targoviste, cat si in Bucuresti, productia industriala de lapte de consum si alte sortimente din gama produselor proaspete a crescut foarte mult. Avand in vedere aceasta, s-a trecut la un program de investitii si modernizari prin forte proprii, care a insemnat eliminarea sistemului de ambalare si livrare a produselor lactate in ambalaje recuperabile din sticla, cu cel de ambalaje nerecuperabile din material plastic. Dotarea s-a inceput in anul 1993, cu achizitionarea unei linii de preambalat lapte la pungi tip HM3, iar in anul 1994, societatea a achizitionat o instalatie de ambalat produse in vid. Anul 1996 a insemnat revizuirea parcului auto si dotarea lui cu 5 autocisterne, 1 autofrigorifica si 2 autoturisme.
Pana in prezent s-au realizat multiple alte imbunatatiri, societatea schimbandu-si numele in Natura.
Date de referinta:
Denumirea societatii: Societatea comerciala "Industrializarea Laptelui Dambovita"S.A.
Adresa: Targoviste, str. Gloriei, nr.2;
Forma de proprietate: societate comerciala cu capital majoritar de stat;
Profil de activitate: asigurarea materiei prime, industrializarea si depozitarea, conservarea si comercializarea laptelui, a produselor derivate si complementare, prestari de servicii catre terti, optiuni de import si export in activitatea proprie;
Statutul societatii este elaborat in conformitate cu prevederile Legii nr.31/1990 si Anexei nr.254 la HG 1353/1990.
La data constituirii societatii, capitalul social initial a fost de 80.288 mii lei impartit in actiuni nominative de 5.000 lei fiecare, capital in intregime subscris de statul roman in calitate de actionar unic.
In temeiul Legii nr 15/1991, a avut loc transmiterea actiunilor catre FPS Oltenia, infiintandu-se Adunarea Generala a Actionarilor.
La data de 31.12.2002, actunile societatii S.C. "Industrializarea Laptelui" Dambovita erau impartite astfel:
Specificatie FPS Oltenia Alti actionari Total
Capital social (mii lei) 23.676.205 10.146.945 33.823.150
Numar de actiuni in valoare de 199.840 lei 118.476 50.776 169.252
Principalii beneficiari ai produselor societatii sunt:
1) pentru consumuri colective:
o Spitale;
o Gradinite;
o Asezaminte, fundatii;
o Unitati militare
2) pentru desfacerea cu amanuntul, societati comerciale care preiau marfa conform comenzilor, de la rampa de desfacere sau carora marfa le este livrata, din:
o Judetul Dambovita;
o Bucuresti;
o Ploiesti;
o Pitesti;
o Slatina.
Societatea comerciala "Industrializarea Laptelui" Dambovita desface produse si prin magazinele proprii, dintre care 2 sunt situate in Targoviste si unul in Pucioasa.
S.C.I.L.S.A. Dambovita nu este numai producator si distribuitor al propriilor produse finite, ci si cumparator. In situatia in care societatea nu acopera cererile clientilor cu stocul de marfa produsa si disponibila, achizitioneaza branzeturi si produse lactate de la diversi alti producatori (ex:"Dorna", "Covalact"), jucand rol de intermediar pe piata.


Fisiere in arhiva (1):

  • SC SCIL SA Dambovita.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!