Riscul de Longevitate

Extras din referat Cum descarc?

Rata mortalitatii a scazut considerabil de-a lungul ultimului secol, fapt ce se traduce in cresterea sperantei de viata. In timpul primei jumatati a secolului XX reducerea mortalitatii a fost cauzata de eradicarea bolilor ce se raspandeau prin epidemii ce afectau in principal persoane cu varste tinere in timp ce in ce-a de-a doua jumatate declinul mortalitatii este explicat de reducerea acesteia cauzate de boli cronice ce afecteaza in special persoane cu varste inaintate. Acest lucru este confirmat de tabelul de mai jos:
Speranta de viata la nastere a crescut mai repede in prima jumatate a secolului XX in timp ce speranta de viata la varsta de 65 de ani a crescut mai repede in a doua jumatate a secolului XX. Sistemul de pensii este afectat in principal de modificarile in mortalitate si speranta de viata la varste inaintate. Pentru majoritatea tarilor OECD cresterea sperantei de viata din anii 60 este explicata de cresterea sperantei de viata la varsta de 65 de ani.
Estimarile precedente au condus la asteptari privind imbunatatirea sperantei de viata mai scazute decat s-au inregistrat in realitate. Acest fapt a condus la cresterea presiunii financiare exercitate asupra fondurilor de pensii cat si asupra altor sisteme de protectie sociala. In urmatorul table este evidentiata diferenta dintre estimarile agentiilor internationale si datele reale inregistrate ulterior. Semnul pozitiv arata faptul ca speranta de viata la nastere in 2003 a depasit deja estimarile Natiunilor Unite pentru media 2000-2005 si estimarile efectuate de Eurostat.
In continuare, estimarile pentru urmatorii 50 de ani arata o scadere a imbunatatirii mortalitatii si a sperantei de viata decat in trecut. Din pacate, este imposibil sa se cuantifice cat de credibile sunt aceste estimari.


Fisiere in arhiva (1):

  • Riscul de Longevitate.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!